4 aug. 2012

Atentat împotriva dreptului elementar al cetăţeanului


Fiecare zi aduce măcar o încălcare gravă a legilor de către bolşevicii ce instalează dictatura; încet, dar sigur. De câteva zile s-a desprins întâi o voce din mlaştina politică în care se bălăcesc puciştii. Ea vorbea despre posibilitatea ca listele permanente de alegători să fie supradimensionate prin neactualizarea lor. Exact asta spunea şi Vocea Rusiei anterior, exact asta a preluat ascultător şi presa roşie.  Au stat ei şi s-au gândit şi repede au ajuns la concluzia că 1,6 milioane de morţi fără ca nimeni să fi ştiut de ei era ca dracu’... Nimeni n-ar fi crezut. Şi aşa s-a ajuns la soluţia „salvatoare” de a reduce numărul de alegători înscrişi pe liste: românii din diaspora. Şi aşa a reînceput o discuţie veche, cea lansată de către deţinutul Năstase pe vremea când era în libertate şi referitoare la dreptul diasporenilor de a vota. Niciodată comuniştii nu i-au iubit pe diasporeni, „şobolanii ce trebuie deratizaţi”, după cum se exprima primul plagiator al guvernului de puscariabili. Mereu ei au fost „oameni liberi într-o lume liberă”, aşadar au înţeles bine care sunt drepturile într-o democraţie autentică, oameni care nu pot fi duşi cu zăhărelul ajutoarelor mereu promise şi nicicând date. În plus, românii din străinătate nici nu votează „cum trebuie” şi-l mai şi iubesc pe „dictatorul” Băsescu. Iată motive suficiente pentru „asasinarea” lor electorală.

Zis şi făcut. Câţiva semi-alfabetizati, turnători şi arzători de gaz, dublaţi de o „presă” bulevardiera au lansat ideea: românii din străinătate se împart în două: cei care sunt doar cetăţeni romani şi ceilalţi, care sunt şi cetăţeni ai statelor unde trăiesc. MAE spune într-un răspuns pe care îl dă petiţiei trimise de Cătălin Prisecariu (Kamikaze) că acei romani cu domiciliul în străinătate şi care au dublă cetăţenie, deci şi un al doilea paşaport – trebuie scoşi de pe listele permanente şi trimişi la listele suplimentare. „De altfel, în străinătate se votează exclusiv pe baza listelor electorale suplimentare”, spune documentul. Minciuna e cât China, dar cine să ştie?! Ca romanii nu stau cu legile electorale în mână. Pe asta au şi mizat autorii loviturii de stat naţional-socialiste. În acest timp, postacii roşii au introdus o notiunepe care am întâlnit-o şi în discursul ministrului Rus (nu ministrului rus, încă...): lista „specială”. Potrivit Rusului, diasporenii votează pe liste speciale şi/sau suplimentare, dar nu pe liste permanente. N-am uitat declaraţia făcută public pe 11 iulie de Rus: „pe listele electorale apar 18.308.612, care pot participa la referendumul din 29 iulie” (Ministrul de Interne, Ioan Rus: Pe listele electorale apar 18.308.612 de români - Guvern > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/ministrul-de-interne-ioan-rus-pe-listele-electorale-apar-18308612-de-romani-991597.html#ixzz22aEsgrsU). Ulterior „referendumului, Rus s-a răzgândit.

Dar MAE, cel care minte că şi Marga îşi permite să dea un răspuns oficial fără legătură cu realitatea. Legea 35/2008 actualizata şi bătută în cuie de CCR prin decizia nr. 503/2010 defineşte clar ce fel de liste electorale pot exista în procesul de votare din România. Astfel, toţi alegătorii cetăţeni romani, posesori sau nu de carte de identitate sau paşaport, domiciliaţi în ţara sau în afara ei sunt cu toţii pe LISTELE PERMANENTE emise de Autoritatea Electorală Permanentă. Persoanele OMISE de pe listele permanente vor fi trecute, conform legii pe listele SUPLIMENTARE; liste „speciale” nu există decât în mintea bolnavă a celor care vor să scadă numărul de alegători pentru a le reuşi lovitura de stat. Nici nu s-ar putea ca în străinătate să se voteze doar pe liste suplimentare; parlamentarii diasporei, indiferent de partidul din care fac parte sunt obligaţi să aibă un electorat clar reprezentat pe liste, altfel candidaturile n-ar putea fi reţinute de către Autoritatea Electorală.

Aşadar, încercarea de a scoate de pe listele permanente a cca. 600.000 de romani este o gravă atingere adusă liberaţilor fundamentale ale omului, aşa cum au fost ele definite în Declaraţia Drepturilor Omului şi Cetăţeanului, abatere ce nu va trece fără a fi sancţionata prin sesizarea Comisiei Europene – Convenţia de la Veneţia şi prin plângeri la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Le transmit puciştilor că „nu mor caii când vor câinii”, iar românii din diaspora vor face tot ce ştiu că le permite legislaţia europeană pentru a-i împiedica să-şi desăvârşească acţiunea de restrângere a libertăţilor cetăţeneşti obţinute prin sacrificii de către un popor întreg.


UPDATE - Atat timp cat toti romanii din diaspora, indiferent in ce tara locuiesc fac parte din "Circumscripţia electorală nr. 43, pentru românii cu domiciliul în afara ţării" este limpede ca ei figureaza pe listele electorale permanente.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu