8 aug. 2012

"Mic îndreptar aritmetic, epic şi de punctuaţie electorală” for dummies (Pour les nuls)


De zile-ntregi spaţiul public este invadat de tot felul de socoteli pe care mai mulţi comunişti fără de carte le tot fac şi desfac fără a ajunge la o concluzie finală. Fireşte, toată această aritmetică primară pe care încearcă să o înveţe respectivii este complet inutilă în acest moment. În plus, atâta efort din partea lor se poate lăsa cu fracturi grave de neuroni, chiar fracturi deschise. Ponta nu ştie să „socoteşte” pentru că se socoteşte doctor în drept, aşadar fără legătură cu aritmetica, deşi chiar şi în materie de drept a pornit cu... stângul. Aţipilă Interimaru’ e habarnist la aritmetică, poate pentru că el a repetat anul la istorie; altfel stătea acum treabă dacă îl repeta la aritmetică... Orice ar zice unii, tablele legii matematice primite pe Muntele Aritmeticii nu sunt pentru oricine, prin complexitatea lor deosebită; doar elevii buni de clasa a II-a primară le stăpânesc integral, nu şi cei care în imaginaţia lor încă dau o lovitură de stat.

Pentru a le veni în ajutor, am considerat util să le explic cum se stabileşte baza de calcul a alegătorilor înscrişi pe listele electorale permanente. Întâi de toate, legea română stipulează că toţi (TOŢI) cetăţenii români cu drept de vot, formează lista permanenta pentru alegerile sau referendumul unde subiectul este PREŞEDINTELE ROMÂNIEI. Pentru a obţine cifra corectă se iau cele 18, 3 milioane de români cu drept de vot participanţi la alegerile locale se adăugă românii din diaspora (câţi or fi ei între 2 şi 4 milioane) şi se obţine totalul printr-o adunare simplă, operaţiune de clasa maxim a III-a primară. Datele utilizate în acest sens la alegerea Preşedintelui în 2009 actualizate sunt suficiente pentru a afla repede câţi români se afla pe listele electorale permanente (reamintesc pour les nuls, nu vorbim, aşa cum susţin bolşevicii, despre... cele două Camere ale Parlamentului(!), aşadar legea 35/2008 la care ei fac referire este valabilă pentru un alt referendum). Din cauza muncii grele prestate la Cotroceni, Aţipilă Interimaru’, cu medicaţia uitată „într-un colţ, pe etajeră” vrea nici mai mult, nici mai puţin decât să-i SCADĂ din cei 18,3 milioane pe „stranieri”, deşi ei nici n-au fost socotiţi pentru a obţine numărul de votanţi valabil pentru locale. În sprijinul său vin şi Vosganian fascistul, dar şi Şova negaţionistul, fiecare cu alt sistem logic de numărare. Dacă pentru d-ra Şova 46% e de fapt 52% (nu dezvăluie baza de calcul sau sistemul metric cu care a lucrat pentru a ajunge la asemenea rezultate), Vosganian pur şi simplu consideră că „peste 1.000.000 de romani au renunţat la cetăţenie”.

În mod clar, aritmetica elementară nu e pentru pucişti... Socotelile sunt simple pentru majoritatea şcolarilor, dar nu şi pentru analfabeţii roşii. Cu toate astea, CCR nu a cerut date valabile pe data de 31 august, ci doar pe cele care au fost trimise Autorităţii Electorale Permanente în vederea organizării „referendumului” din 29 iulie. Ce anume au adunat şi scăzut miliţienii lui Rus pentru ca numărul să fie cât mai mic, asta e deja o altă poveste, una penală, iar Parchetul General desfăşoară o anchetă în acest sens. Legal sau nu, Ministerul de Interne al lui Rus, prin Direcţia de Evidenţa Persoanelor a dat AEP nişte liste pe care erau înscrişi cca. 18,3 milioane de alegători (am uitat cât era cu precizie). Ceea ce mai târziu a comis chestorul Manoloiu este fix pix, adică zero barat din punct de vedere al influenţei asupra validării/invalidării „referendumului”. Că „se poate că listele să nu fie exacte” pe data de 30 iulie nu are de ce să ne intereseze în procesul electoral, aşa cum nici un eventual „mini-recensamant” (ce imaginaţie bolnavă au comuniştii când e vorba despre comiterea de infracţiuni!) nu are cum să privească lista alegătorilor valabilă pe 29 iulie. Că vrem sau nu, că e corect sau nu ca precizie, numărul votanţilor înscrişi pe listele permanente este cel anunţat de Rus anterior „referendumului”, chiar dacă „diasporenii” nu sunt prinşi în calculul Rusului. CCR va decide (o poate face încă de azi) că prezenţa la „referendum” a fost de 46,2%, aşadar consultarea populară nu întruneşte condiţiile de validare. Nici o altă dată suplimentară, corectură sau adăugire nu pot fi luate în discuţie de către Curte pentru că aşa spune legea.

Revenind la „dottorii” şi „matematicienii” uslaşi, ei mai pot doar să se facă de basm mai mult decât deja au reuşit s-o facă; să recunoaştem, la acest capitol sunt chiar profesionişti! Soarta „referendumului” este limpede încă din 30 iulie, iar manevrele de culise, ameninţările cu moartea şi alte ilegalităţi comise de către pucişti nu au putut, nu pot şi nu vor putea schimba realitatea electorală: Base iar i-a „ciuruit”!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu