20 aug. 2012

Ce se ascunde in spatele mini-recensamantului?


Toată lumea aşteaptă cu sufletul la gură decizia de mâine a Curţii Constituţionale. Dacă ea va fi mâine... Lucrurile nu sunt atât de complicate încât să justifice tensiunea care-i macina pe mulţi. "Mini-recensamantul" operat de către bolşevici este de departe cea mai cinică bătaie de joc la nivel naţional. Nimic nu le dă dreptul să facă un aşa-zis recensământ, nici una dintre datele lui nu este omologata, dar el s-a desfăşurat conform indicaţiilor de partid. Aşa au dispărut de pe listele electorale permanente cca. 40.000 de votanţi în fiecare judeţ, unii pe motiv că sunt plecaţi în străinătate, alţii din cauza actelor de identitate expirate. Aceasta eliminare de pe liste este una a usl, folosind date şi criterii de-ale lor, pentru uzul lor şi fără ca rezultatele să conteze. Deocamdată nu ştim nimic despre rezultate pentru că puciştii s-au ferit să publice datele. Ştim doar ce spun declaraţiile lor sforăitoare, dar despre baza lor legală sau argumentativa – nici o vorbă.

În teorie, dar şi în practică, cartelul infracţional de la Palatul Victoria a trimis nişte cifre Curţii Constituţionale. Atât doar că aceste cifre nu sunt în concordanţă cu cererea Curţii... Aşa cum se ştie, guvernul trebuie să prezinte la CCR listele electorale actualizate valabile cel mai târziu pe 24 iulie, cu 5 zile înainte de referendum (zile destinate contestaţiilor). Ce face acelaşi guvern? În loc să dea aceste liste, aşa cum cerea instanţă, el actualizează listele, le manaresc şi pe 18 august decid că pe liste se afla un număr încă necunoscut de alegători permanenţi. În mod evident, Curtea nu va putea ţine cont de nişte cifre neoficiale, obţinute "pe genunchi" şi fără respectarea legii. Chiar să nu fi fost aşa, CCR tot nu putea lua în calcul cifre avansate de guvern post factum, la aproape o lună DUPĂ referendum, cele din 18-20 august.

Dar chiar atât de cretini să fie puciştii încât să nu înţeleagă decizia anterioară a CCR care explica limpede ce fel de date aşteaptă? Nici vorbă! Sunt lepre, dar nu cretini, sunt javr, dar nu inghsuiti sau măcar nu atât de înghesuiţi încât să nu înţeleagă cererea. Ceea ce fac ei cu acest mini-recensamant are un alt rost decât să schimbe o decizie altfel previzibilă a Curţii. Şi ei ştiau foarte bine ce liste va folosi instanţă pentru validarea/invalidarea referendumului, dar noile date le sunt lor de mare trebuinţă, de aceea le-au şi înaintat CCR-ului. Curta va lua, indubitabil, decizia de invalidare a referendumului pentru ca obiectiv nu au alternativă. Astfel, Preşedintele se va întoarce la Cotroceni, iar puciştii vor protesta cum că decizia Curţii este determinată de... Băsescu. Prim-plagiatorul deja a anunţat că ei vor "respecta orice decizie LEGALĂ a Curţii Constituţionale"... Aşadar, bolsvicii vor considera hotărârea "nelegală" şi îl vor trimite pe Dogaru să provoace tulburări sociale, în stradă, cu justificarea că au de aparat "votul majoritar" exprimat conform datelor lor măsluite. Da, de la incitarea la nesupunere civică şi până la un eventual război civil drumul e scurt, dar nu cred că aşa ceva se poate petrece în România anului 2012. Mai mult ca sigur, vom asista la reeditarea filmului lui Serghei Eisenstein "Atacul asupra Palatului de iarnă", adaptat condiţiilor noastre, ocazie cu care puciştii vor încerca debarcarea prin forţă a Preşedintelui ales democratic.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu