5 ian. 2012

Coana Chirita fata cu reactiunea

Despre coana Muungiu nu stim multe… Stim ca a fost o nereusita realizatoare si, mai tarziu, directoare a postului public de televiziune, o opozanta pe fata in anii ’90 fata de regimul burghezo-mosiliesc, pentru ca mai apoi sa apara “zumzete” referitoare la diverse odioase apartenente la structuri securitare. Imediat apoi… liniste… Coana Pippidi a disparut din prim-planul vietii politice. Sporadic a mai aparut doar pentru a-l balacari fin pe Presedinte sau pentru a tuna si fulgera impotriva "regimului Boc". Nu m-am intrebat unde si-a facut disparitia pentru ca punctele ei de vedere se estompasera atat de mult incat ai fi jurat ca face parte din corul curiosilor de pe langa "imparatul Bulanel". Aflu cu surprindere ca de ani buni ea administreaza importante fonduri destinate luptei impotriva coruptiei. Dupa principiul « operatia - reusita, pacientul – mort », coana Alina vede in jurul ei… SF; vede ca acum justitia a progresat enorm, ca psd este un partid care, da, a avut ceva problem cu justitia, dar nu se compara cu “gravele probleme” pe care le are guvernul Boc. Asadar, actul de justitie a reusit, doar ca justitia e moarta lemn. Pe purcica moscovita de la ICCJ si pe Costiniu & compania nu le vede si nici partizanatul lor evident n-o deranjeaza pe reprezentanta « societatii civile » ; gaseste probabil ca implicarea judecatorilor in politica e normala (da, daca ea se face de partea care « trebuie »).


Sa-i urmarim elucubratiile : rezultatele sale sunt sublime, dar lipsesc cu desavarsire, atitudinea ei fata de comunisti este una vadit politicoasa si nu vede deloc ca psd este nu un partid, ci o excrescenta maligna pe trupul secatuit al tarii, ci, din contra, vede ca e un partid reformat care nici macar de stanga nu e ! Intreaga ei abordare o tradeaza ca avand o relatie cel putin cordiala cu zona « rosie ». Nu aceeasi atitudine poate avea fata de «reactionarii» lui Boc. Asadar este perfect indreptatita sa ureze succes usl-ului. Criticile ei la adresa Presedintelui n-au fost putine, ba chiar ar sustine suspendarea lui daca acesta isi va permite sa nu numeasca un prim-ministru usl in cazul ca aceasta clica ar castiga alegerile. Coana Alino, unde scrie draga ca presedintele trebuie sa numeasca premierul neaparat din randurile formatiunii castigatoare, daca aceasta nu a castigat o majoritate calificata ? Nu, draga, nu scrie, dar de la « forurile superioare » asa a venit indicatia. Tot dansa da dreptate Olandei pentru opozitia ei la intrarea Romaniei in spatiul Schengen, eludand ca pretextul pe care olandezii l-au folosit era legat de problemele noastre cu justitia, cand de fapt subiectul ar fi trebuit sa fie securizarea frontierelor. Si n-a pierdut Chirita ocazia de a-l mai critica o data pe Basescu pentru criticile dure la adresa Olandei.

Cat despre monarhia usl… numai de bine. Critica dura a limbajului folosit de catre Presedinte, «coana» (in mediile sus-puse ale « nobilimii rosii » apelativele de « coane » sau « herr-ule » sunt un must al jovialitatii si al comunistului ajuns sus prin lins jos) este o suportera infocata a umbrei senile ce este scoasa la mezat pentru a le folosi golanilor ce mai ieri il fugareau la fel de aprins pe cat il sustin azi. Cat despre « scuipatorile » pe care Mihai le-a atarnat in pieptul exagerat de crescut de bugetul statului al unor neica-nimeni sau despre calitatea pe care acesta o are in Romania pentru a putea emite decoratii (asa ma apuc si eu maine sa concep una, dar repede ma iau sa ma puna la « pastrare » pe motiv ca n-am dreptul)… ei bine, coana Alina nu sufla o vorba, ca doar de-aia administreaza 8 milioane de euro, nu pentru a obtine vreun rezultat cu justitia ; sau poate ea a obtinut rezultatele dorite si nu realizam noi fiind in necunostinta de cauza…

1 comentarii:

  1. A fost dezastruasa aseara ! Il adormise pur si simplu pe Turcescu,care cu greu isi tinea ochii deschisi dupa ochelari.La o asa aparitie plata,atentia asupra ei atragandu-ti-o decat gulerul de grasime,imens ,tintuindu-ti acolo privirea,uitand sa-i mai urmaresti discursul si-asa greu de inteles pt ca viteza cu care-si mananca cuvintele te doboara psihic, o asa aparitie zic te oripileaza ! Nu-i comentez excelenta,pe care si-o popoațăne permanent,batandu-si joc de inteligentza nativa macar,daca nu si de pregatirea celor ce-o asculta,toti pt ea fiind niste needucati si incompetenti .Uita ca noi ne mai amintim inca de prietenia ce-o avea si-o are cu MM, de pe vremea societatii civile cand ii purta servieta,acum fiind presedinta de Societate Academica,castiga nitam-nisam finantare pt un proiect european pe coruptie?. Nu cred ca cei 8 mil de euro pe care i-a castigat de la UE pt un proiect mamut sunt pt o competenta ei exclusiva in Europa,pt ca singura vbeste de o coruptie globala. Asa ca sa ne scuteasca.
    ligaiala la Ilicescu este la fel de scarboasa ,uluiala si voma apucandu-te instantaneu cand spune ca Iliescu ar fi mult mai corect decat Basescu,pt ca nu si-a lansat progeniturile in politica,deci crede mai mult in satrapul tarii decat in reformatorul ei.Se vede de la sapte poste ca face parte din aceeasi fam securisto partidica cu Antonovici Crinovici Asta,mangafaua asta este de o libidineala chiar suspecta fata de Iliescu.

    RăspundețiȘtergere