25 ian. 2012

Cu Base pana la capat!

Toata lumea se intreaba ce va zice sau face azi Presedintele. Rauvoitorii, bolsevicii ataca, braveaza, insulta, dar genunchii nu li se vad… Ceilalti asteapta cu aceeasi infrigurare. Toti fac presupuneri, unde va merge, ce va spune sau cu ce va veni surprinzator… Niste lepre de doi bani au reinceput o campanie furibunda impotriva Presedintelui ; el e tot ce poate fi mai « rau » : el e « dictatorul » care nu dicteaza nimic, e « ancora » progresului bolsevic, e detestat, dar e si temut. Pacalici penibili ce si-au mai rupt dantura in zgarda buldogului Base, Ponta si Antenescu se intrec in obraznicie. Ei nu sunt oameni politici, nu sunt politicieni si nici altceva prin politica. Ei sunt niste cotarle galagioase carora le ajunge un picior in bot ca sa fuga schelalaind sub caruta alogenului Felix. N-au inteles ca niciodata nu vor putea avea statura necesara a « cainelui » de paza prin excelenta, bine infipt pe picioare, pe care daca nu-l starnesti il poti ocoli politicos, dar si daca l-ai deranjat e gata sa-ti sfasie beregata.


Multi cred ca Base a gresit asumandu-si rolul de presedinte-jucator sau cand a incercat sa faca un popor dedat cu visarea sa devina responsabil. Eu nu cred. Contestat de unii, injurat chiar – de catre altii, Base a vrut ridicarea poporului, nu tampirea lui. Prea multi n-au inteles asta… Azi si ieri, niste activisti pensionati sau niste copii (inca) ies in strada sa faca « revolutie ». Ce obiective are « revolutia » ? Nu stie nimeni ; nici cei iesiti in Piata Universitatii si nici cei care i-au instigat s-o faca. E drept, cei din urma vor cu disperare un singur lucru : sa-i ia locul. Am inteles, dar locul acela, functia de presedinte, aia nu e pentru oricine, iar Base n-a terminat ceea ce avea de implinit.

Zic unii ca Base nu e democrat… Sigur ca e, fara dubiu… Poate prea democrat… Dar cand vine vorba despre Tara, democratia aia ce aduce cu anarhia si pe care atat de mult o practica bolsevicii trebuie sa inceteze. Avem cu totii ceva de facut pentru noi si pentru tara, iar Base asta ne arata de niste ani ; el e « Comandantul » nostru si stie ca vaporul asta trebuie dus in siguranta la mal. Sunt multe de facut… In timpul asta, sistemul creat de bolsevici functioneaza, comploteaza si corupe. Justitia ii urmareste fara vlaga, neconvingator, dar ii urmareste, chiar daca mai mult formal. Pentru ei, Base e « dictatorul » care nu vrea sa bata palma cu spoliatorii tarii.

Ceea ce se petrece de doua saptamani este de neinchipuit in restul Europei. Niste neica-nimeni platiti (unii) sau nu (altii), dar instigati fatis de catre bolsevici si tele-vizuinile lor rosii, o mana de neispraviti ce habar nu au ce inseamna democratia vor sa schimbe soarta tarii. « Noi suntem poporul » urla ei isteric, la fel cum antecesorii lor urlau acum 22 de ani (« Moarte intelectualilor », « Noi muncim, nu gandim », « Noi nu ne vindem tara » etc.). Ei n-au vina ; sunt niste biete unelte fara creier care cred ca le va da Antenescu Luna de pe cer. Vina le apartine secaturilor rosii care si-au propus sa ajunga la carma ei chiar cu pretul… ei. Nu le pasa nici de aia din strada, cum nici in trecut nu le-a pasat de un popor intreg. Ei nu vor « timona » pentru ca ar avea solutii… Nu, ei o vor doar pentru ei si clientii, multii lor clienti.

Unii spun ca de azi Base ar trebui sa devina un presedinte figurativ, unul care sa se ocupe de taiat de panglici, altfel se sinucide. Eu cred ca Base al nostru nu poate sa devina o papusa. El se bate, e un Don Quijote modern, chiar si fara Sancho Panza, un comandant adevarat. Stie ce-l asteapta, dar sunt convins ca-si asuma rolul sau istoric si nu se va opri din constructia pe care a inceput-o. Base pe care il iubim este « Luptatorul », este cel in care si-au pus speranta toti oamenii responsabili, de stanga sau de dreapta, membri ai unui partid sau nu.

Sa asteptam cu rabdare si incredere ca Base al nostru sa se adreseze azi poporului. Stiu ca ne-a pregatit o surpriza, dar vreau sa cred ca e una buna, ca azi va continua sa dea cu capul de masa lichelele bolsevice ; de data asta definitiv. Romania merita un astfel de presedinte ? Da. Dar romanii ? Asta o sa vedem…

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu