8 dec. 2012

Oferta politică a usl de redresare economică: brichete şi biciclete


Fără îndoială, guvernanţi actuali sunt întârziaţi mintal şi taraţi profund de, probabil, copilării nefericite, ceva în genul Naum-Ponta. Subalternul sau de la ministerul născocit pentru clienţii politici ai usl, Liviu Marean Pop candidează şi el. Ca urmare, agramatul sferto-profesor le face alegătorilor o ofertă pe care aceştia, spera el, n-o pot refuza: promite solemn prin email-uri spam ca în următorii 4 (patru) ani, proştii de votanţi din Maramureş vor beneficia de o „impresionantă” bunăstare generată de schimbarea centralei termice a unui spital, de bicicletele pentru potenţialii turişti şi de biletele de odihnă pentru bugetari. Parcă şi văd cozile uriaşe de la vamă pentru ca turiştii străini să beneficieze de bicicletele lui Pop, vehicule cu care se vor căţăra pe munţii Gutâiului şi Maramureşului! Desigur, astfel se va pune în practică programul de... mobilitate durabilă! imaginat de creierul creţ ca podul palmei al lui Marean Pop. Deloc de ignorat este şi aşteptarea lungă a bugetarilor care vor spera ca „încercările” lui Pop de a le asigura bilete ieftine vor fi încununate de succes; dacă nu, măcar şi-au mai exersat răbdarea. De departe, cea mai importantă măsura economică pentru judeţul în care candidează analfabetul este centrala termică pe bază de peleti (pelet, (engl.= pellet) corpuscul alochemic, sferic sau ovoidal, cu textură criptocristalină, omogen și lipsit de granul central; p. se formează prin procese de acreționare și aglutinare în medii liniștite. Se disting: p. fecal, p. algal etc. V. și oolit.). Bănuiesc eu ce fel de combustibil minune vrea el să folosească, dar prost fiind nu ştie vorbeşte rumuneste, altfel le numea brichete; peletii lui Pop nu ştiu să fie definiţi în limba romană.

Fireşte, acest personaj înapoiat mintal şi ticăit n-are nimic de oferit electoral şi realizează că vrea să acceadă la Parlament doar pentru el şi pentru a servi cartelului naţional-socialist care l-a şi promovat ca ministru. La fel de evident e că oferta sa formală e o bătaie de joc fioroasă la adresa oricărei persoane cu mai mult de două clase primare la activ, dar cinismul acestor huligani politici şi nu numai a atins cote inimaginabile într-o societate normală. Format din infractori de drept comun, turnători de joasă speţă şi din plagiatori şi impostori, „cartelul roşu” se vrea la guvernare pentru a termina dezastrul economic început deja în urmă cu 7 luni. Refuz să cred că românii sunt în stare să-şi pună speranţele în asemenea jivine, iar votul popular o va arăta limpede. Pentru o corectă informare a cititorilor, iată şi textul spam-ului trimis de Marean Pop alegătorilor din lumea largă (deşi el candidează la Maramureş); adnotările cu italice îmi aparţin:

Biletele de odihnă pentru bugetari vor fi reluate din 2013

"Voi face tot posibilul (voi încerca, dar nu văd să reuşesc a.m.) pentru că programul biletelor de odihnă pentru bugetari să fie reluat din 2013. A fost o insultă la adresa bugetarilor derularea acestui program, alocarea biletelor de odihnă prin casele judeţene de pensii (oprirea totală a biletelor pt pensionari de către guvernul Ponta n-a fost o insultă, ci o binecuvântare a.m.). De fiecare dată, biletele de odihnă pentru bugetari erau alocate după începerea sezonului estival, angajaţii instituţiilor de stat nemaiavând posibilitatea să beneficieze de un sejur de vacanţă încă din prima serie. Aşa se face că, în 2011, la nivelul judeţului Maramureş, din cele 2.040 de bilete alocate, doar 701 au fost vândute. Nu mai discutăm de anul 2012, când vechea guvernare (nu vechea, ci actuala guvernare, dar minciuna e pe limba lui în mod natural, ca şi în gura şefului sau a.m.) a concluzionat că acest sprijin acordat oamenilor nu mai trebuie să existe. Spre marea nemulţumire a angajaţilor din sistemul sanitar, al celor din administraţiile locale, învăţământ şi alţii au rămas doar cu promisiuni".

Centrala termică pe bază de peleti, la Spitalul de Recuperare Borşa

"Peletii din lemn oferă o sursă de energie ieftină. Trebuie să avem în vedere reducerea costurilor legate de încălzirea unităţii spitaliceşti. Bolnavii care vin să se trataeze în cadrul acesteui spital au nevoie de confort. Din discuţiile avute cu reprezentanţii Sanitas Maramureş, am înţeles că una dintre priorităţile acestui spital este şi schimbarea centralei termice, care în prezent nu asigura căldura necesară, este mixtă, pe combustibil şi lemne. Avem la îndemâna o soluţie viabilă: centrala termică pe bază de peleti. Asigurarea peletilor din lemn este la îndemână. Pentru că în această zonă sunt administratori ai unor firma care pot să asigure, fără nicio problemă, cantitatea necesară de materie primă, pentru tot sezonul de iarnă. Este o zonă în care iarna este lungă şi cu temperaturi scăzute. Aşadar, avem nevoie de o sursă de încălzire performanţa".

Turismul din Maramureş înseamnă Sighet - Vişeu - Borşa - Cicloturismul la îndemâna tuturor celor care ajung în acest colţ minunat al ţării

"Până în primăvara anului 2013, Maramureşul va avea noi trasee marcate pentru turismul pe două roţi. Acestea sunt concentrate în special pe zonele din Munţii Gutâi şi Munţii Maramureşului. Se vor înfiinţa puncte turistice de informare, dar de acolo, cei interesaţi vor avea posibilitatea să închirieze biciclete. Având în vedere că mulţi turişti îşi doresc să se bucure de o vacanţă de neuitat şi mai ales să facă şi mişcare, vor putea să se bucure de aceste condiţii şi în Maramureşul Voievodal. În urma discuţiilor avute cu reprezentanţii Centrului Judeţean de Informare Turistică Maramureş, am primit asigurări că acest lucru se va concretiza. Mai mult, turiştii vor avea posibilitatea să închirieze biciclete, li se vor pune la dispoziţie inclusiv echipamentul necesar pentru transportarea acestora pe mijloacele de transport în comun. Nu vor lipsi pachetele turistice care promovează mobilitatea durabilă în zonă".
Suntem şi pe: Facebook

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu