3 dec. 2012

Socoteala mică si bleagă a primului Mickey Mouse al ţării


Mai mincinos ca Pinocchio, Ponta îşi pregăteşte retragerea din politică; sau aşa ar trebui dacă ar avea creier. Prim-ministeriatul sau e aproape consumat, iar un al doilea este evident că nu mai pupă. Problemele sale nu se termină aici... În alegerile parlamentare, plagiatorul îl are ca adversar pe DDD, ceea ce nu-i asigura deloc intrarea în Parlament. Cu toată nebunia sa, Diaconescu are priză la populaţie pentru că n-are ceea ce Ponta are cu prisosinţă: aroganta. Romanii nu-i iubesc pe nesimţiţi dacă au de ales, iar în cazul competiţiei electorale, nu e greu de presupus că-l vor prefera pe DD. Avantajul acestuia din urmă este net; minte la fel că Ponta, dar mai inteligent şi mimând bunul simţ. Promite şi el marea cu sarea, dar are avantajul de a nu-şi fi încălcat încă promisiunile, pe când plagiatorul este de-acum prea bine cunoscut pentru promisiunile lui fără acoperire. Ponta, se poate spune, este un mincinos internaţional; l-a minţit pe Barosso, a minţit toată presa internaţională, aşa că acum nu mai are de aparat nimic pentru că toată lumea ştie că este un mitoman de duzină.

Plagiatul lui Ponta trebuia judecat şi a şi fost, chiar dacă asta nu se poate juridic. El este un plagiator ordinar, iar de asta nu se mai îndoieşte nimeni. Dar iată că plagiatul sau trebuie confirmat ce către nimeni alta decât ministreasa Cati Andronescu. Ei bine, „doamnei” cu corigenta la limba romana nu-i vine să facă aşa ceva. Mulţi au considerat că n-o face din considerente politice, dar iată că nu doar ele o reţin. Presa germana a evidenţiat faptul că ministreasa Câţi (altfel o gospodină, după vorbă, după port) este şi ea o plagiatoare. Altfel spus, avem un guvern ce se poate lesne numi „guvernul doctorilor plagiatori”. Cine să tragă la răspundere un hoţ intelectual că Ponta? O hoaţă că Abramburica? Nimeni! Nici nu mai contează că aspectele legale, atât timp cât „legea” e usl.

Dar socoteala mică (nu aceea, că despre aia nu vorbeşte nimeni de când plagiatorul şi-a schimbat numele de familie şi-l păstrează şi după divorţul de d-na Ponta) nu e mereu în dragoste cu aia mare a târgului. Obiectivul electoral al usl este acum 50%+1, deşi mai ieri ţinta era undeva între 65 şi 75% din portofoliile parlamentare. Având în vedere fraudele uşor de imaginat (recidivele sunt mereu previzibile), e posibil că derbedeii să se plaseze undeva aproape de 50% prin redistribuire. Chiar şi având majoritatea, cartelul roşu se vede impotent. Premierul va fi numit de către Preşedinte, iar azi e limpede că acesta nu va fi de la usl. Primul guvern propus va pica în proporţie de 80%, iar Base va numi un al doilea premier, de asemenea NU de la usl. Un al doilea guvern ori va fi trântit de către şleahta de golani (deci vom avea alegeri anticipate), ori va fi trecut, dar fără ca usl să poată controla fraudele planificate în cazul unei suspendări abuzive repetate a Preşedintelui. De aici tragem concluzia că suspendată nu e gata, aşa cum doreşte Cacarau şi, mai rău, usl se va afla mult şi bine în opoziţie. Sigur, alegerile le pot da o nemeritată majoritate, dar aceasta majoritate se anunţă a fi efemeră. În caz de alegeri anticipate, ele nu vor mai fi organizate de usl, aşadar fraudă va fi simbolică. În plus, Dragnea, Felix şi compania vor avea de dat socoteală în instante.

În aceste condiţii, soarta primului Mickey Mouse al ţării este pecetluită, iar până în primăvara el va rămâne doar ca subiect de bancuri. Până şi Prostovanul va însemna mai mult pentru psd decât va însemna acest Naum-Ponta.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu