13 dec. 2012

"Mieluşeii" domnului; ai domnului Băsescu...


Secăturile au câştigat alegerile. Nu mai spun că prin fraudă, minciună, înşelătorie şi dezinformare ca să nu devin redundant. Euforia i-a dus pe derbedei pe culmile grobianismului şi pe piscurile vendettei anti-prezidentiale. Am auzit citate celebre în gura spurcată de minciuni a lui Mickey Mouse, ceva legat de sabia pe care i-o şi pregătise Preşedintelui. Cacarau n-a fost nici el mai prejos, că doar era la concursul bulevardier. Au urmat felicitările, masa şi dansul. Apoi şampania fină şi ciorba de potroace de dimineaţă. Imediat după... linişte! Ambasadorul Gittenstein a făcut o vizită scurtă, de adio. Nu ştim ce s-a discutat, dar presupun că nu multe. Parcă-i văd pe plagiatorul Ponta şi pe sculerul-matriţer Zgonea ascultând cuminţi cuvinte pe care nu le puteau înţelege. După ce s-a terminat întâlnirea, cei doi (se spune) s-au întrebat cine a câştigat alegerile şi ce fac ei pe mai departe. Răspunsul încă nu l-au aflat pentru simplul motiv că răspunsurile sunt la Cotroceni.

De la Cotroceni, Preşedintele zâmbeşte în barbă. Exersează o frază dragă lui (şi mie): „Un fleac! Iar i-am ciuruit”. Ce face Base, nu ştim, dar putem să aşteptăm nerăbdători prima sa ieşire. În privinţa plagiatorului, lucrurile sunt mai clare pentru el decât pentru noi: nu va mai fi premier şi cred că asta e cea mai mică problemă a sa. Nimeni nu mai lansează apeluri golăneşti înspre Cotroceni, strigătul de luptă nu se mai aude decât în şoapta timidă a lui Cacarau înainte de o ieşire în public, iar anti-americanii pesedisti au devenit brusc adulatori ai sistemului de valori american.

Ceva nu se învârteşte rotund... Plagiatorul şi Cacarau sunt acum fraţii ne-siamezi, un fel de Cain şi Abel ai usl. Însăşi usl a devenit o construcţie cu un viitor nu prea roz şi nici prea îndelungat. Nişte parlamentari psd şi pnl spuneau cu vocea tremurând de nesiguranţă că acest cartel infracţional va dura cel puţin până la alegerile următoare; se cunoştea clar că nici unul nu credea în ceea ce spune. Acum derbedeii ies pe sticlă şi, în afară de mărirea de taxe şi preţuri sau de alte tăieri – nici o mişcare menită a aminti de golanii fioroşi care lătrau despre suspendarea Preşedintelui; chiar şi dementul Cacarau şi-a potentat discursul. Urmărindu-i de două zile încoace, ai putea să juri că sunt nişte mieluşei, nişte inocenţi cu gândul la binele ţării. Nu, realitatea e alta... Dacă ar sta cu spatele, plagiatorului i s-ar vedea frunzele de la morcovul dispărut profund. Cacarau e plin de cearcăne (mai mult ca de obicei), semn ca somnul se lipeşte greu de el, chiar şi după un pokeraş reuşit; nici freza infantilă nu-i mai şade cum trebuie... Cu toţii sunt crispaţi şi stresaţi. Unde e verva golăneasca debordanta cu care îl atacau mârşav pe Preşedinte? Unde sunt miştourile bulevardiere cu care îi încântau pe beţivi, drogaţi şi asistaţi? Unde sunt discursurile ameninţătoare, naţional-socialiste la adresa UE, SUA şi NATO? Se pare că nu le mai arde de aşa ceva...

În timp ce la Cotroceni se pregăteşte ceva, războiul fratricid în usl a început deja. Încă nu e vizibil, ci mai mult perceptibil, dar loviturile subterane pe care şi le administrează uslaşii sunt dure. Tot ceea ce răzbate sunt atacurile de la Latrina 3 şi adresate generos plagiatorului căruia nu-i mai arde să spună „aşa suntem noi, plagiatorii, mai votaţi”. Ruperea usl pare iminentă şi partidele componente vor pleca pe drumuri separate, posibil chiar antagonice. După ani de umilinţe din partea lui Felix, ilici îşi ia partidul înapoi. Îl va executa sumar pe Ponta şi-şi va vedea de blestemăţiile lui obişnuite. Felix va pierde pnl şi va sfârşi în puşcărie sprijinit doar de partidul sau de buzunar. Cacarau va fi mazilit de la conducerea pnl pentru vina de a fi câştigat împreună cu psd alegerile şi cu toate astea partidul va rămâne în... opoziţie. Numai Base sta calm şi se gândeşte: „Ce să fac? Să mai bâzâi oile usl”?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu