Labels

abdicare abjectie absurd abuz africa ahile alegatori alegeri apocalipsa arafat arma arta asistati aur avram iancu basarabia base batalie biserica bland bolsevici brad bucium cabinet cacarau calomnie caporal caragiale cartago ccr chisinau civilizatie comunist comunisti condamnare conspiratie constantinescu copii cosbuc credinta crestinism crime damasc dans demisie derbedei dictatura didona dreapta drept DW ecologisti economie educatie egipt eminescu energie eroi europa evaziune evreu farmece fascist fascisti felix foame folclor frauda fular Gargamel geniu geopolitica goagal goga grecia guvern haz hiram homer hotie hutuli iarna ilegalitati ilici imbecil incompatibil incredere independenţa inflatie innot investitori istorie înnot joc justitie lege liberali limba luminita amarie magie malina manipulare martisor melancolic mickey mouse micul che minciuna mineriada minte miscarea populara morala moscova MRU nastase nationalism nirvana non combat obiceiuri p pacalici parlament patriot pedeapsa penal persia perversiuni pictura pistol plagiat plagiator poezie politie ponta popular pornografie povesti presa preversiuni primar principate printese promiscuitate propaganda prost psd putin rambursare tva recesiune referendum regele mihai religie revolutie ritual romani romania rosia montana rusi rusia ruteni saracie savoare secaturi sex sfant sindicat social sov srr standford stanga stat de drept stea strousberg stroussberg STS talent tariceanu teatru tele-vizuina teroare tezaur tigani tigari tradare traditie transilvania tunisia turism tutun tvr unguri unire unpr usl vanghelie vantu vis vot woloch

19 feb. 2012

Moldova e si ea Romania!

Mi-a atras atentia un mesaj mobilizator : « Romanii vor Unirea »… Nu, romanii, din pacate pentru ei – nu vor re-unirea cu Moldova. Campania desantata dusa de comunistii romani, ca si de catre bolsevicii moldoveni a dat rezultate ingrozitoare. Ceea ce trebuia sa fie un lucru firesc in 1991, a ajuns din ce in ce mai mult un deziderat greu de atins fara contributia noastra. S-a zis atunci « suntem prea saraci ca sa-i tinem si pe basarabeni in carca », uitand ca sloganul asta criminal n-are nici o baza ; moldovenii sunt oameni muncitori si mai seriosi decat romanii de dincoace de Prut. O contributie decisiva a avut-o cel care isi facuse din « binele URSS » prima preocupare, ilici. Acest infractor a sadit in mintile romanilor un sablon altfel inexistent, cum ca de nici o parte unirea nu e dorita. Istoricii de partid, reali sau de conjunctura au aparut ca sa sustina ca « Romania a cedat Basarabia de bunavoie » ; aici sunt doua minciuni istorice, dar care merita a fi analizate.


Romania n-a cedat niciodata de bunavoie vreun teritoriu. Chiar si Basarabia la 1812 a cedat-o « de bunavoie », ca urmare a presiunilor rusesti. O suta de ani mai tarziu, in Rusia se schimba regimul, dar asta fara sa afecteze panslavismul lui Petru cel Mare. Asadar, bolsevicii rusi au continuat sa ceara Basarabia cea proaspat revenita la incercatul trup al tarii. A urmat Pactul criminal Ribbentropp- Molotov in care scrie negru pe alb ca URSS are interese in BASARABIA, nu si in Moldova.

Sa vedem ce diferenta este intre Basarabia, ca provincie istorica si Moldova… Mircea cel Batran a anexat Valahiei un teritoriu situat la nord de Marea Neagra, pe care l-a numit Basarabia. El se compunea din cateva judete (Chilia, Hotin, Cetatea Alba etc.) si formeaza azi teritoriul ce intra in componenta Ucrainei (2/3) si a Republicii Moldova, in sud (1/3). Restul Moldovei de peste Prut nu s-a numit niciodata Basarabia ; acest nume a fost extins insidios asupra unui teritoriu ce a apartinut mereu Romaniei, Moldova de dincolo. Asa a ajuns Stalin sa rapeasca fara drept o parte din teritoriul Romaniei : prin extinderea numelui de Basarabia, cu ajutorul si complicitatea criminala a comunistilor romani, dar si a presei aservite « idealurilor » socialist-comuniste.

Asa cum excelent spunea Presedintele Basescu, « Romania nu are nici un fel de experienta in anexarea altor state » si de aceea nici nu putem vorbi despre o unificare a Moldovei de peste Prut cu Romania; este doar o revenire a “fiului ratacitor” la matca lui istorica si legala. Prin acordul romanilor de aici si de dincolo se poate obtine reintregirea unei tari mult chinuite de bolsevicii de cele doua facturi. Nu mai vreau sa vad in Romania indivizi de teapa Taniei Popa, care spune ne-ntrebata ca ea e rusofila ; are libertatea de a fi, dar nu la Bucuresti si, mai ales, cand e platita de la bugetul Primariei Capitalei Romaniei. O asemenea declaratie am interpretat-o ca pe o sfidare sovietica la adresa celor care si-au dat viata pentru a pastra Tara intreaga, una buna la Moscova, dar nu la Bucuresti (i-am spus direct asta si n-a parut extrem de incantata).

Trebuie ca aceasta campanie de trezire a contiintei nationale sa se faca intai de toate prin informarea populatiei asupra realitatii istorice si apoi prin explicarea unui adevar incontestabil : ca nimeni nu va duce pe nimeni in spate, ci fiecare isi va avea rostul lui intr-un stat reintregit. Iar rusofilii, ca si slugile rusilor, gen ilici si compania sa aleaga in ce directie o apuca ; fizic.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu