28 apr. 2020

Hainele preşedintelui




  Prima conferinţă de presă prezidenţială a fost o folie... Am înţeles că, deşi ne-a anunţat relaxarea, ea se va întinde toată vara, „pas cu pas”, până la declararea următoarei stări de urgenţă, anunţată şi ea indirect. În principal, discursul iniţial a fost unul electoral: „parlamentul este cel care e populist”, ne spune preşul cotrocenian, trecând sub tăcere ca fără acelaşi parlament, el nu putea declara starea de urgenţă. Fără nicio îndoială, parlamentul e de doi bani, dar nici preşul nu e mai breaz. Colaborarea lor este absolut evidentă şi cine a pierdut? Noi toţi. Preşedintele a minţit de fiecare dată când a ieşit „pe sticlă”... Întâi a semănat panica în populaţie, apoi şi-a făcut treaba, declarând inutil şi ilegal starea de urgenţă. Apoi, deşi toate ţările europene încep relaxarea, între 2 şi 5 mai, noi, care nici nu am fost atinşi de covid, comparativ cu Italia (nu avem în toată perioada, numărul de morţi declaraţi de Italia într-o singură zi), nu putem decât să acceptăm, ca oile, pseudo-relaxarea iohaneziană. Starea de urgenţă va fi înlocuită de o stare de alertă, cea care îi va permite formal să menţină suspendate drepturile omului. Aş aminti aici, tăcerea completă aşternută pe acest subiect, deloc trecută cu vederea de către Consiliul Europei, care a atras atenţia că suspendarea drepturilor omului nu are sens şi că starea de urgenţă nu motiva cererea statului român. Ca urmare, „pas cu pas”, statul poliţienesc va rămâne „luni de zile”. Singura „relaxare” va fi că vom avea voie să ieşim pe stradă, fără idioata şi inutila declaraţie.

„Viaţa noastră, a tuturor, va suferi schimbări”, spune cinic preşul cotrocenian, deloc pentru prima dată. „Până în septembrie, trebuie să găsim soluţii, pentru ca elevii să poată face pregătirea on-line” este suficient de străvezie, pentru a înţelege ce ne pregăteşte Plăvannis, la ordin, fireşte. Da, viaţa noastră nu mai poate fi aceeaşi, tocmai din cauza clicii dictatoriale, care se joacă de-a sănătatea. Dacă vom acceptao asemenea dictatură, pe nimic bazată, o dictatură de carton, ca şi „spitalele” proaspăt făcute, ne va costa mai mult decât ne imaginăm! Economia României e zdrenţe, dacă mai e ceva din ea, dar preşul îşi permite joaca de-a relansarea „pas cu pas”. Mai mult decât atât, cu cinism, anunţă cum îşi pregăteşte următoarea stare de urgenţă!

Suntem în faţa unui fals grosolan, cu morţi declaraţi de covid, deşi ei au avut alte cauze ale morţii, cu discriminarea seniorilor, în numele unei ipocrite griji dictatoriale. Fals este şi Plăvannis, cel care aducea în sprijinul minciunilor sale, „argumentul” că Franţa „a deschis experimental şcolile” într-o provincie, unde au crescut brusc cazurile de covid. Ministrul Educaţiei din Franţa a negat ferm aserţiunea, spunând că aşa ceva nu se poate, iar şcolile se vor deschide abia pe 11 mai. Minciuna stă cu preşedintele la masă în permanenţă... Suntem cea mai oprimată ţară europeană, în aceste luni de izolare, miliţienii prezidenţiali împrăştiind un număr halucinant de amenzi. Ce are de spus preşul, apropo de acest subiect? „Să fim mândri de poliţişti”... Abuzurile miliţiei aservite dictaturii sunt nenumărate, dar nimeni nu se ridică împotriva unui asemenea tratament incompatibil cu o ţară europeană. Toată lumea stă şi acceptă oprimarea, izolarea inutilă şi abuzivă, discriminările şi joacă de-a economia etc. În faţă oricărei întrebări, preşul are un răspuns standard: populismul psd este de vină, pentru orice. Despre hoţia guvernamentală – nicio vorbă, despre încălcările ordonanţelor, chiar de către cei care le-au emis – linişte!, despre contractele date preferenţial, fără licitaţie, unor firme care au alte obiecte de activitate – batista pe ţambal etc. Rezerva sanitară era goală, spune el, dar uită să menţioneze că Arahat organiza licitaţiile pentru ele. Lista ilegalităţilor e mult prea lungă...

Aşa cum am spus încă de la începerea stării de urgenţă, tot jocul prezidenţial şi guvernamental are un scop principal şi mai multe secundare, dar deloc lipsite de importanţă. Cel principal este şi va fi, păstrarea suspendării drepturilor omului, controlul discreţionar al populaţiei şi împiedicarea ei de a mişca, altfel decât vor slugile puse de Moscova pentru a exercita formal dictatura, o dictatură de bâlci, care ridică tensiunea socială şi pe care nimeni n-o tratează serios. Nu vom avea destulă libertate, încât să putem protesta, dar vom avea obligativitatea de a cumpăra „botniţele lui Iohannis” şi de a le purta, atât cât vrea echipa decisă pentru a implementa dictatura. Nu cred că există pe planetă, un popor mai înapoiat decât al nostru, pentru că o asemenea obligativitate nu poate exista nici în ţările africane cele mai înapoiate. De ce? Pentru că în Africa, în bantustane, bunul simţ s-a păstrat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu