16 nov. 2012

Ce va fi după Ponta?


Parafrazând o carte a secretarului general al Partidului Comunist din Spania (PCE), Santiago Carillo („Ce va fi după Franco”?) vreau să demonstrez că 9 decembrie va aduce puţine surprize. Toată lumea aşteaptă ca atunci să avem alegeri generale, dar nu e deloc aşa. Pe 9 decembrie vom avea doar rezultatele unui amplu studiu sociologic care ne va arăta cu exactitate câţi prosti avem în România. Desigur, o parte dintre ei sunt doar lichele, dar studiul nu ne permite să-i deosebim de prostii sadea, aşa că îi vom numi generic prosti, idioţi sau tâmpiţi, după caz. Nu vreau să ofensez pe nimeni, dar chiar şi fără lunile astea de guvernare usl era de aruncat la toaletă şi tras apa. Nici nu visau să guverneze şi ei cereau în Parlamentul European sancţionarea României! S-au căţărat la putere şi abuzurile au început imediat. Statul de drept a fost anihilat în câteva zile, dar romanii au fost orbi. În orice democraţie europeană, aşa ceva se lasa cu demonstraţii de amploare şi cu demisia guvernului. La noi – nu. De ce? Pentru că suntem proşti, vite duse la tăiere care ne gândim ca un partid nu ne dă (sau ne ia) şi lasa, vine altul care ne va da.

Prostii lui Ponta deja pot să vadă că anunţul guvernului sună rău: în 2013 va fi austeritate. Păi pentru asta au dat jos guvernele Boc şi Ungureanu când începuse relaxarea? Ca să mai fie măcar un an de austeritate? Cine e responsabil de asta? Fireşte, nu PDL sau MRU; ei făcuseră calendarul restituirilor sumelor oprite ilegal şi ar fi fost aplicate. Au venit alde Ponta-Cacarau şi praful s-a ales de ele. Nimic din sumele cuvenite nu s-a întors la bugetari sau pensionari, dar afacerile usl au prosperat. OLTCHIM a fost un fiasco planificat şi doar prostii cred că există un dezacord între usl şi PPDD. Europa nu stă cu mâinile în sân. N-au pus botul la manevrele grosiere ale usl şi acum ne arată pe unde avem de mers. Ne aşteaptă nu austeritatea, ci recesiunea. Prostii tâmpiţi nu văd nimic; văd doar că trebuie să-şi voteze preferaţii, cei care le-au promis cândva că vor lenevi pe bani frumoşi. Între timp usl a schimbat discursul pentru că realitatea e cotoioasa, dar proştii imbecili nu văd nimic. Atât de mult cred şi-şi doresc o viaţă de huzur fără muncă, încât sunt dispuşi să nu vadă prăpastia ce se căsca în faţa lor. Dacă ar fi o prăpastie personalizată, în care să cadă doar prostii, eu aş fi primul care să le dea un brânci, dar aici avem pericolul catastrofei economice naţionale, care ne va atinge pe toţi, prosti sau deştepţi.

Ponta şi Cacarau se destrăbălează în declaraţii care mai de care mai fascistoide, dar romanii nu sunt deloc interesaţi. Discursurile lor seamănă din ce în ce mai mult cu discursul disperat al lui Ceauşescu, ddar prostii nu văd. Ce va urma va fi decisiv. Nu, alegerile din 9 decembrie nu vor aduce vreo schimbare majoră. Între actorii politici deja există o înţelegere, iar mandatele sunt atribuite anticipat. Romanii sunt impotenţi politic, aşa că nu vor schimba nimic din înţelegerea transpartinica făcută oneros peste capul lor. Dar proştii de-aia sunt proşti, ca să fie manevraţi după cum vor nişte derbedei de duzină. Fraierilor, nu laptele va curge cu usl la guvernare, tot aşa cum de luni de zile economia (aia care era, dar măcar era stabilă) e în cădere liberă. Să nu ascultaţi, proştilor, la ce spune UE, că sună rău şi vă îndeamnă la muncă, dar ascultaţi cântecul de sirenă al golanilor fioroşi de azi, aceiaşi cu călăii voştri de mâine. Vă place ce vă spun? Realizaţi că sunt minciuni? Nu? Atunci vă meritaţi soarta de proşti imbecili, de vite încălţate. Nu trebuie să fii economist ca să vezi că nimic din ce au promis nu s-a atins, dar totul a fost compromis.

Nu, nu susţin ARD care e o construcţie de dreapta-stânga, un eşec al ideii de dreapta,  dar iată că răul cel mai mic se impune iară. Stând strâmb şi judecând drept, ARD este de o mie de ori mai potrivită la guvernare şi de zeci de ori mai puţin nocivă. Da, în ARD există un Blaga, cel suspect de respectat şi de către Ponta, dar şi de către jegosul Cacarau, dar nu cred că el este problema, ci voi, proştilor care dormiţi şi nu vedeţi ce vă aşteaptă. Nu vă gândiţi că dacă îi puneţi la putere pe derbedeii fascişti, timp de 4 ani veţi fi nevoiţi să suportaţi nesfârşite curbe de sacrificiu. V-aţi cantonat în ideea inoculată de cartelul roşu, că PDL a dus tara în dezastru, dar nu vedeţi că UE spune exact contrariul şi că toate angajamentele plagiatorului au fost încălcate. Vreţi mândria de a fi român? Pe dracu’! Voi vreţi huzur princiar fără muncă, dar în timp ce voi vă legănaţi cu speranţa asta deşartă, călăii voştri comunişti îşi construiesc domnia pentru încă 20 de ani. Votaţi-i şi veţi fi terminaţi în maxim un an. Indicatorii economici, UE şi experţii internaţionali atrag atenţia de ceva vreme ca o asemenea guvernare e dezastruoasă, dar voi, proştilor dobitoci, faceţi urechea toaca.

Da, nu veţi schimba nimic, deşi puteţi. Citim cu toţii despre mândria de a face parte din acelaşi popor cu Avram Iancu, Horea sau Tudor Vladimirescu,  dar nu vreţi să vedeţi ce au făcut ei şi ce faceţi (de fapt nu faceţi) voi. Nu meritaţi, proştilor moştenirea ireproşabilă a înaintaşilor noştri şi n-o meritaţi pentru că nu ştiţi ce să faceţi cu ea. Avram Iancu nu s-a sacrificat pentru că azi nişte tembeli să distrugă tara, iar voi, proştilor să-i ajutaţi. El a preferat pribegia şi suferinţa, chiar dacă era un om educat (ceea ce nu se poate spune despre voi, proştilor) pentru că ţara şi oamenii să aibă o viaţă mai bună. Voi nu meritaţi o viaţă bună pentru că nu faceţi nimic ca s-o aveţi şi nu, voi nu meritaţi moştenirea lui Iancu; voi îi meritaţi pe Ponta şi Cacarau.

1 comentarii:

  1. Duș rece. E nevoie. Partea proastă e că proștii nu citesc articole de genul ăsta. Și chiar dacă le-ar citi, ar arunca un „ba p-a mă-tii” (vezi http://privescdecivad.blogspot.ro/2012/11/frank-zapa-king-postac-pdl.html). În rest, keep up the good work! Doamne ajută!

    RăspundețiȘtergere