24 nov. 2012

Alegerile de azi –ciuma bubonica de mâine


M-am convins că România nu se afla pe Terra. Este pe orice planetă, dar nu pe Pământ. Acolo unde se afla ea, lucrurile se desfăşoară altfel decât prin Europa şi tot ceea ce e anormal în lumea civilizată, în România a devenit absolut normal. Ţara noastră trăieşte un absurd perfect, iar asta e posibil din cauza noastră. Nu mi-e limpede ce aşteptări are romanul. Pentru oricine ştie să scrie şi să citească e clar că visul asistatului din anii '90 va rămâne doar o amintire a epocii când se putea face ceva, dar s-a preferat trădarea. Nu, nici după 9 decembrie 2012 şi nici peste încă 4 ani acest vis al leneşului nu se va întoarce. Nu, întâi de toate, pentru că România are un control european şi nu pot nişte baroni locali să dispună după cum vor de bugetul ţării; şi pentru ei a-ntarcat bălaia.

Reuniunile bugetare de la Brucsel (cum ştie Plagiatore să spună) reprezintă crucificarea usl pe crucea populară. Dacă aceşti derbedei vor avea suport popular (real şi fraudat) o să constatăm că şi acest cartel va face tot o politică economică de dreapta pentru că aşa dictează contributorii europeni. Nimeni pe planetă nu va da bani celor care îi risipesc pe pomeni sau cu care aceştia îşi cumpără electorat. Directiva e simplă şi clară: economie de piaţă eficienta, dacă se poate chiar mai eficientă decât era prevăzut, că de-aia dau bani. Ca să iasă din acest cerc vicios şi să se cantoneze în zona naţionalismului de tinichea, „martorii lui ilici” sondează o altă posibilitate: ieşirea din UE a României. Dacă n-ar fi idioţi, o asemenea alternativa ar trebui să-i îngrozească. Ieşirea noastră e dorită de multe state europene, fie că ele s-au manifestat în sensul ăsta, fie că nu, dar pentru guvernul care va aplica aceasta sinucigaşă varianta va însemna crucificarea. România de azi nu poate supravieţui decât în interiorul UE. Statul e secătuit bugetar, resurse notabile România n-are (nu ştiu să fie pe primul loc mondial la ceva resurse), iar hiene care să se ospăteze din stârvul cald încă al ţării avem peste maximă decent prevăzută internaţional. Aşadar, o ieşire din UE patronata de usl le va dăuna nu doar politic, ci şi fizic; populaţia le va lua capul, indiferent cât de proşti sau deştepţi se vor dovedi pe 9 decembrie.

Obiectiv vorbind, usl este un cartel incapabil să guverneze; au dovedit-o deja cu vârf şi îndesat în doar 6 luni. Orice alegător normal, unul care să nu fie complet idiotizat sau retardat vede realitatea înconjurătoare, vede limpede minciunile ordinare ale unei balabuste masculine (aşa scrie în buletin, eu n-am această impresie) şi înţelege că usl de azi înseamnă pesta de mâine. Că romanul are pauză de gândire mult peste maximul admis este la fel de adevărat, iar trezirea lui la realitate nu va fi observată de nimeni pentru că aşa e romanul: răbdător... Va face foamea, va munci fără să ştie pentru ce, dar nu se va ridica împotriva stăpânului abuziv. Pe asta şi-a bazat Ceauşescu domnia, pe asta ar fi vrut să şi-o bazeze şi ilici, pe asta mizează şi derbedeii aflaţi la guvernare. Va urma tot o „curbă de sacrificiu”, concept drag comuniştilor care n-au fost capabili să construiască în absenţa sacrificiului perpetuu al populaţiei.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu