1 feb. 2012

Greva parlamentara accentuata si ilegala

Sa mai vorbim despre « greva parlamentara accentuata », acest bizar concept menit a inlocui mult mai adevaratul « chiul ». Ce motiveaza bolsevicii : nu pot sa impuna legile lor, nu sunt intrebati cand se iau decizii etc. Altfel spus, au descoperit apa calda : opozitia minoritara nu poate impune nimic Puterii majoritare. Complexul de « fosta mare putere » ce a tras din greu la jefuirea tarii nu-i lasa acum sa accepte ca deciziile se iau fara ei ; si uite ca se iau mult mai bine, ceea ce ii calca pe nervi. Ce solutii pot avea cei lipsiti de solutii ? Cele mai stranii, cu nume bizare si cu manifestari golanesti. Daca tot n-au nici o idee viabila, iar popularitatea lor e doar in sondajele aranjate au decis ca trebuie sa treaca la activismul comunist clasic, « munca cu omul ». Altfel spus, isi incep campania electorala cu mult inainte ca ea sa se poata desfasura, conform legii electorale. Fireste, asta este o actiune ce contravine grav legilor tarii, iar venind de la niste parlamentari, cei care voteaza legile, e chiar sinistru. Mizeaza pe conceptul atat de adevarat, din pacate de « multi, da’ prosti » si-si fac mendrele cum vor, chipurile democratic. Pentru a duce spectacolul cat mai departe, inventeaza acest concept de « greva parlamentara », probabil inspirat de « greva regala » a acolitului lor, ex-regele Mihai ; in ambele cazuri greva nu era si nu este undeva stipulata.


Cu toate ca legislatia nu le permite parlamentarilor sa faca greva, sa presupunem ca o pot face si sa ne uitam la detalii. O greva, conform Codului Muncii, poate fi declarata cand un grup de salariati este in dezacord cu angajatorul in privinta revendicarilor salariale sau ale celor de ordin organizatoric, social etc. Pana aici identificam cateva incalcari grave ale legislatiei muncii : parlamentarii, ca grup de salariati, pentru a ajunge la greva trebuie sa parcurga niste pasi ; primul pas e reprezentat de discutiile directe cu angajatorul. In caz de dezacord, urmeaza greva de avertisment, greva generala partiala si greva generala, toate notificate in scris de catre organizator (sindicat sau alta organizatie profesionala) cel putin cu 15 zile inainte. Parlamentarii bolsevici nu au facut nici unul dintre acesti pasi obligatorii, asadar actiunea lor se plaseaza in afara legii. Pe de alta parte, angajator este electoratul, dar « cartelul rosu » nu se plaseaza in opozitie cu propriul electorat, ci actiunea este indreptata formal impotriva colegilor din Coalitia de guvernamant. Legea sindicatelor care reglementeaza si grevele, nu prevede alte orientari ale grevelor in afara celor indreptate exclusiv impotriva angajatorului, ceea ce inca o data plaseaza actiunea usl in afara legii.

Dar ce revendicari au aceste secaturi care nu sunt capabile de altceva decat de golanii fioroase ? Vor salarii ? Nu. Vor conditii de munca mai bune ? Nu. Au ei probleme de ordin social ? Nici vorba ! Alte revendicari fanteziste legea organizarii sindicale nu prevede, deci iar se plaseaza in afara legii. Ca bolsevicii si-au facut un obicei din calcarea in picioare a legilor chiar de ei votate, asta e prea bine cunoscut, dar de aceasta data infractiunile se cumuleaza intr-un mod revoltator. Ceea ce fac bolsevicii este santaj pur si lovitura parlamentara de forta : « ori faceti cum vrem noi, ori ducem golaneala la maxim ». Dar ce se intampla cu sumele uriase pe care statul le cheltuieste lunar pe pielea unui parlamentar bolsevic de doi lei ? Unii spun ca trebuie sa le primeasca, altii se dau artiste si reclama ca vor imprumuta banii de la sotii, ca Pontanel sau de la prieteni (o fi vorba de Patriciu ?) ca Somnorel, iar altii spun ca doar indemnizatia de sedinta li se poate lua, restul sumei uriase cuvenindu-li-se. Adica isi bat joc de cel mai inalt for legislativ, dar cea mai mare parte din cei 25.000 de lei lunar li se cuvine de drept ? Cred ca si-au facut gresit socotelile. Daca tot vor sa destabilizeze tara, atunci primii care sa suporte sa fie ei, iar sumele pe care pana azi le-au luat legal, dar fara drept din punct de vedere moral sa le fie oprite integral. Pe nimeni nu intereseaza ca turnatorul Ghise a facut imprumut bancar(?) ca sa acceada in Parlament sau ca Mircea « Ochi-vanat » Diaconu invoca tot felul de motive nazdravane. Acolo ei trebuie sa-si faca in mod onest treaba si sa puna interesul national mai presus de orice. In loc de asta, bolsevicii din Parlament sunt interesati care sa serveasca unui Vantu sau Patriciu, care sa fie utili caracatitei rusesti, care sa unelteasca pentru defaimarea tarii cerand sanctionarea ei. Pentru asemenea fapte, singura plata este puscaria sau eliminarea lord in viata publica pentru o eternitate si ceva.

Astept sa vad ce anume vor hotari sa faca, si daca « greva parlamentara accentuata » va deveni realitate voi inainta forurilor competente cererea oficiala de concediere a derbedeilor si organizarea de alegeri in circumscriptiile lor, fara posibilitatea ca ei sa participe in calitate de pretendenti la un fotoliu parlamentar.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu