Labels

abdicare abjectie absurd abuz africa ahile alegatori alegeri apocalipsa arafat arma arta asistati aur avram iancu basarabia base batalie biserica bland bolsevici brad bucium cabinet cacarau calomnie caporal caragiale cartago ccr chisinau civilizatie comunist comunisti condamnare conspiratie constantinescu copii cosbuc credinta crestinism crime damasc dans demisie derbedei dictatura didona dreapta drept DW ecologisti economie educatie egipt eminescu energie eroi europa evaziune evreu farmece fascist fascisti felix foame folclor frauda fular Gargamel geniu geopolitica goagal goga grecia guvern haz hiram homer hotie hutuli iarna ilegalitati ilici imbecil incompatibil incredere independenţa inflatie innot investitori istorie înnot joc justitie lege liberali limba luminita amarie magie malina manipulare martisor melancolic mickey mouse micul che minciuna mineriada minte miscarea populara morala moscova MRU nastase nationalism nirvana non combat obiceiuri p pacalici parlament patriot pedeapsa penal persia perversiuni pictura pistol plagiat plagiator poezie politie ponta popular pornografie povesti presa preversiuni primar principate printese promiscuitate propaganda prost psd putin rambursare tva recesiune referendum regele mihai religie revolutie ritual romani romania rosia montana rusi rusia ruteni saracie savoare secaturi sex sfant sindicat social sov srr standford stanga stat de drept stea strousberg stroussberg STS talent tariceanu teatru tele-vizuina teroare tezaur tigani tigari tradare traditie transilvania tunisia turism tutun tvr unguri unire unpr usl vanghelie vantu vis vot woloch

9 feb. 2012

Cantecul de crin al usl

Anticipam o rupere a « partidei ruse » cam peste doua saptamani. Iata ca doar dupa doua zile, usl déjà miroase a starv. Discursul lui Pontanel la votul de investitura al guvernului a fost surpriza din Pif care l-a trezit pe Somnorel. Iata ca problema bagata sub pres, cu aceasta ocazie iese la iveala, iar disensiunile apar nedisimulate. Cuvantul paiatei puse in fruntea psd n-a fost rostit in numele usl, ci doar in al gastii pe care o reprezinta. A fost, e drept, mai ponderat, mai politicos, mai realist, dar nu si mai corect. Oricum, in ansamblu, a fost un discurs destul de potrivit pentru un lider al opozitiei.
Reactia de cealalta parte a clicii, cea comandata de Felix la Grivco a fost diferita. Somnorel a reintrat in pielea dr. Goebbels si si-a reluat retorica obisnuita, fantazand maladiv pe temele binecunoscute. N-a fost un discurs adresat populatiei, ci unul disperat catre psd, de a pastra cartelul rosu si de a nu se abate de la linia impusa de finantatorul Felix. Disperat si grotesc mesajul acestei alocutiuni, penibil dupa ce Somnorel a recunoscut (minimalizand, desigur) intalnirea cu Pontanel, Gandacel de la pc si cu Felix, cel care i-a chemat la ordine si le-a amintit cine are puterea in usl : acelasi care ii si stipendiaza, Felix.

Undeva, in spatele usilor inchise, Bulanel isi vede sperantele irosite si simte ca puscaria ii e in fiecare zi mai aproape, greii psd sunt ingrijorati, iar « carpa kaghebista » déjà ascute securea pentru a-l executa pe neascultatorul Pontanel. L-ar executa azi, dar au o problema cat casa : pe cine sa puna in loc ? Sculerul-matriter Corlateanu sau lacatusul-mecanic Zgonea sunt exclusi pentru ca sefia unui partid nu e o mistocareala golaneasca pe la tele-vizuini, pedofilii Negoita si Banicioiu au probleme juridice serioase, pe « olandez » l-au marginalizat, iar Geoana e exclus si asteapta momentul pentru a le da lovitura de gratie celor care l-au indepartat.

Somnorel si-a pierdut siguranta de sine, iar obraznicia lui grosiera s-a mai diluat. A perorat impotriva actualului guvern de « valeti ai valetilor » cum spunea zilele trecute, dar mai « acoperit » si mai prudent. Liderii « cartelului rosu » nu stiu incotro s-o apuce si au preferat sa puna, si unii si altii, « batista pe tambal » pana vad incotro o vor apuca. Pontanel pare ca déjà stie, desigur, daca si ilici va aproba directia ; in sinea lui, Pontanel stie ca e condamnat, ca-l asteapta o rusinoasa condamnare si o rapida executie in partid, asa ca a avut si el azi in Parlament « cantecul lui de lebada », vrand sa mai dreaga din imaginea pe care si-a creat-o singur pe vremea cand se credea presedinte de partid.

Noul premier a avut o discutie intai cu Pontanel. I-a spus vreo doua vorbe cu miez si brusc pacaliciul psd a inteles ca partida e pierduta : alegerile anticipate devin o amintire penibila ca intentie, Coalitia va guverna fara probleme in continuare, usl este o constructie fara viitor etc. Gandul acesta i-a dat fiori si abia apoi a reusit sa vada ca in psd, Pontanel e Geoana II. Somnorel nu va avea o soarta mai buna ; Felix nu-l va ierta pentru ca a investit in el fara ca rezultatele sa fie pe masura, Costache Paturiciu il va croi dur pe spinarea intoarsa candva cu obraznicie, iar partidul va aduce in prim-plan repede o alta figura, una necompromisa ; daca e posibil. Ce anume i-a spus MRU lui Ponta… asta inca ramane un mister, dar e cert ca au fost « vorbe grele » ce nu pot fi comentate, ci doar urmate.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu