14 iun. 2019

Emil Bîzgă la Sala Gloria - Metropolis



Născut pe 23 iunie 1971 la Iași, într-o familie de muzicieni, Emil Bîzgă este considerat, la ora actuală, unul dintre cei mai buni trompetiști români. A absolvit Conservatorul la București, are un master în trompetă clasică la Malmo, unul în trompetă de jazz la Hanovra și Artist Diploma la „Rutgers University” (New Jersey). A colaborat cu artiști de renume precum Wynton Marsalis și Hakan Hardenberger, care i-au definitivat stilul și tehnica instrumentală și i-au incitat curiozitatea de a îmbina diverse categorii muzicale – muzica clasică, jazz-ul sau folclorul balcanic – reuşind să aducă un element de noutate în arena muzicală internaţională.
Cariera sa cuprinde numeroase concerte alături de „Niedersachen Jazz Orchestra”, Opera din Hanovra sau Big Band-ul Radio (București) și apariții în cadrul festivalurilor de gen: „Montreux Jazz Festival” (Elveția), „Zeit Ton Festival” (Viena), „Jazz Patras” (Grecia) etc. A fost distins la manifestări muzicale internaţionale de prestigiu: „Jazz Podium” 2003 (Hanovra), „Musikstipendium” 1997-1998, „Malmo-Oxie Rotary Club International” (Suedia), „Jeunesses Musicales” 2000 (Bucureşti). 
("Ploiesti Jazz Festival")
Emil Bîzgă aduce în 23 iunie, ora 20, pe scena Teatrului Metropolis un spectacol rafinat în care mesajul său va salva in inimile spectatorilor dragoste si compasiune.
🎫🎟Bilete aici si in reteaua magazinelor partenerehttps://bit.ly/2M3LkBi

1 comentarii: