Labels

abdicare abjectie absurd abuz africa ahile alegatori alegeri apocalipsa arafat arma arta asistati aur avram iancu basarabia base batalie biserica bland bolsevici brad bucium cabinet cacarau calomnie caporal caragiale cartago ccr chisinau civilizatie comunist comunisti condamnare conspiratie constantinescu copii cosbuc credinta crestinism crime damasc dans demisie derbedei dictatura didona dreapta drept DW ecologisti economie educatie egipt eminescu energie eroi europa evaziune evreu farmece fascist fascisti felix foame folclor frauda fular Gargamel geniu geopolitica goagal goga grecia guvern haz hiram homer hotie hutuli iarna ilegalitati ilici imbecil incompatibil incredere independenţa inflatie innot investitori istorie înnot joc justitie lege liberali limba luminita amarie magie malina manipulare martisor melancolic mickey mouse micul che minciuna mineriada minte miscarea populara morala moscova MRU nastase nationalism nirvana non combat obiceiuri p pacalici parlament patriot pedeapsa penal persia perversiuni pictura pistol plagiat plagiator poezie politie ponta popular pornografie povesti presa preversiuni primar principate printese promiscuitate propaganda prost psd putin rambursare tva recesiune referendum regele mihai religie revolutie ritual romani romania rosia montana rusi rusia ruteni saracie savoare secaturi sex sfant sindicat social sov srr standford stanga stat de drept stea strousberg stroussberg STS talent tariceanu teatru tele-vizuina teroare tezaur tigani tigari tradare traditie transilvania tunisia turism tutun tvr unguri unire unpr usl vanghelie vantu vis vot woloch

6 iun. 2012

Lui Năstase îi place la Văcăreşti


Lacul Văcăreşti este un lac din Bucureşti, sectorul 4, are o suprafaţă de 189 ha. Acest lac nu există, actualmente este o groapă de gunoi în litigiu, deoarece a fost concesionat ilegal, prin Ordonanţa de Guvern nr.855/2002 semnată de fostul prim ministru Adrian Năstase, deoarece a confiscat terenurile foştilor proprietari care au fost demolaţi abuziv şi fără nici un decret dat de regimul Ceauşescu. De la Revoluţia din 1989 şi până în prezent se afla în litigiu, iar toţi guvernanţii care au fost la putere  după Ceauşescu au promis că vor restitui terenurile confiscate abuziv, foştilor proprietari de drept care mai trăiesc, sau moştenitorilor acestora.

Lacul Văcăreşti este locul care pare al nimănui, dar de fapt are 100 de proprietari. Undeva, pe fundul lacului, în urmă cu 22 de ani, erau locuinţe. Foştii proprietari le-au pierdut când autorităţile comuniste au decis să le demoleze ca să poată derula proiectul de transformare a zonei. Totuşi, în decembrie 1989, documentaţia de expropriere încă nu fusese aprobată, deşi casele fuseseră făcute una cu pământul. În 2003, groapa a fost concesionata ilegal, pe 49 de ani, firmei Royal Romanian Corporation, reprezentată de israelianul Tony Mikhael. Acesta s-a angajat să facă o investiţie de aproape un miliard de dolari şi să ridice un complex cultural sportiv. Afaceristul a dispărut, lăsând o datorie de 6,1 milioane de lei la Fisc.
(sursa - http://bucureşti.wikia.com)

Aşa cum era de aşteptat, „delta” din Bucureşti este o baltă, o mlaştină sau, oricum, o zonă ca şi părăsită de autorităţi. Primarul Oprescu se ocupă să viseze la proiecte megalomane niciodată realizabile, dar de „lacul” Văcăreşti n-are timp. Potenţialul zonei este excepţional din punct de vedere imobiliar, aşa că madama Plumb se trezi că descoperă „valoarea de zonă verde" (ăsta e cinism sau imbecilitate?) şi declară zonă ca fiind „protejată”. Protejată de cine sau împotriva cui? De foştii proprietari? În graba lor de a-i împiedica pe cei în drept să intre în posesia a ceea ce este al lor de drept, comuniştii au „omis” ca o deltă nu se formează singură, ci la vărsarea unei ape curgătoare şi este o acumulare de aluviuni, nu o mlaştină semi-salubră. A încălcat Năstase legile? Nuuuu, le-a călcat în picioare. Dar Plumb? La fel. Dacă stăm să ne gândim, „guvernul puşcăriabililor” are „treabă” zilnic aproape: plagiatorii sunt înlocuiţi de incompatibili şi ei – de condamnaţi, iar asta a devenit la ordinea zilei. Proprietarii sunt acum „liniştiţi”: dacă până acum ar fi vândut la un preţ terenul care le aparţine, acum, cu zona declarată „protejată”, practic nu mai au cui să vândă. O vreme... Destul de repede îşi vor face apariţia misiţii, cei puşi să le dea un pol de parale pentru suprafeţele la care au dreptul, apoi „dezvoltatori” imobiliari, reprezentanţi ai cutărui partid comunist vor „cumpăra” terenurile şi uite-aşa nişte milionari vor deveni peste noapte miliardari.

„Bine” ca ONG-urile de mediu s-au grăbit ca în aceeaşi zi s-o premieze pe plumbuită, dar şi pe Mickey Mao, cel care din dorinţa de a proteja mediul are nevoie de o „sărăcie” de Mercedes, de două ori mai scump decât varianta sa clasică. Merită ei să fie premiaţi? Dacă da, votaţi-i şi vă vor „premia” şi ei pe voi... Cu scaieţi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu