Labels

abdicare abjectie absurd abuz africa ahile alegatori alegeri apocalipsa arafat arma arta asistati aur avram iancu basarabia base batalie biserica bland bolsevici brad bucium cabinet cacarau calomnie caporal caragiale cartago ccr chisinau civilizatie comunist comunisti condamnare conspiratie constantinescu copii cosbuc credinta crestinism crime damasc dans demisie derbedei dictatura didona dreapta drept DW ecologisti economie educatie egipt eminescu energie eroi europa evaziune evreu farmece fascist fascisti felix foame folclor frauda fular Gargamel geniu geopolitica goagal goga grecia guvern haz hiram homer hotie hutuli iarna ilegalitati ilici imbecil incompatibil incredere independenţa inflatie innot investitori istorie înnot joc justitie lege liberali limba luminita amarie magie malina manipulare martisor melancolic mickey mouse micul che minciuna mineriada minte miscarea populara morala moscova MRU nastase nationalism nirvana non combat obiceiuri p pacalici parlament patriot pedeapsa penal persia perversiuni pictura pistol plagiat plagiator poezie politie ponta popular pornografie povesti presa preversiuni primar principate printese promiscuitate propaganda prost psd putin rambursare tva recesiune referendum regele mihai religie revolutie ritual romani romania rosia montana rusi rusia ruteni saracie savoare secaturi sex sfant sindicat social sov srr standford stanga stat de drept stea strousberg stroussberg STS talent tariceanu teatru tele-vizuina teroare tezaur tigani tigari tradare traditie transilvania tunisia turism tutun tvr unguri unire unpr usl vanghelie vantu vis vot woloch

30 apr. 2012

Schimbarea la faţa


Bufetul de la sosea

Este de domeniul evidentei ca MRU e un intelectual de marca si un om ce putea realiza multe in beneficiul Romaniei. A trebuit sa plece... Asta nu inseamna deloc ca se va duce undeva, la o catedra si nu vom mai auzi de el, ci din contra. Desigur, Ungureanu era, ca premier, un „antipatic”; baronii, indiferent de partid, asa il vedeau. Era „patat”? Nu! Santajabil? Nici atat. Slab? Din contra. Atunci nu era bun pentru gasca dementa ce acum se catara la putere. Si a fost schimbat; dar cu cine?
Presedintele l-a nominalizat ca prim ministru pe Mickey Mouse-ul psd, Ponta. El insusi marcat penal (doar reamintesc ca a escrocat-o pe Nadia Pandrea luandu-i vila in care locuieste in prezent) si cu suspiciuni in zona mortii procurorului Panait, Ponta vine insotit de o intreaga, vasta si completa pletora de infractori de drept comun. Toti cei potential nominalizati au un „bagaj” penal „remarcabil”, dar unii dintre ei vor fi ministrii cabinetului Ponta, fara ca jena sau bunul simt sa se manifeste in vreun fel. Ei sunt sacalii politicii romanesti, hienele ce asteapta (chiar provoaca) decesul economiei romanesti pentru a se hrani cu starvurile rezultate.
N-o sa reiau gama de infractiuni comise de catre ministeriabili; nu inca. Dar nu pot sa nu observ ca toti acestia se grupeaza disciplinat in jurul altor infractori ce stau in umbra. Ma refer aici la Felix, Vantu si Costache Paturiciu in zona „liberal”-comunista si la Hrebe, ilici si Bombonel – in cea „pur” comunista. Fara dubiu, am dat doar niste exemple, banda fiind mult mai numeroasa.
Primul ministru Ponta Antenescu (ei sunt siamezi si nu pot lua decizii decat impreuna, fie si pe drumul spre Brasov) va avea mandatul incarcat de neprevazut. Organismele financiare internationale nu vad deloc cu ochi buni venirea la putere a celor care anterior le-au tras clapa. FMI nu uita ca psd a denuntat in 2000 contractul semnat cu Romania in timpul regimului Constantinescu, iar acum se asteapta la niste conditii halucinante din partea noului premier pentru a continua derularea prezentului contract. Acelasi FMI a si anuntat suspendarea negocierilor cu Romania... sine die. Pana acum, Ponta a fost un ţuţăr ce iesea la declaratii de doua ori pe zi deversand de fiecare data cantitati uriase de laturi politicianiste. Dar iata ca situatia s-a schimbat si Ponta va trebui sa constate ca Romania a fost plasata pe o orbita de pe care nici el si nici acolitii sai nu sunt in stare sa o scoata. Fireste, Romania ca „satelit” al Rusiei si dependenta economic de China este o tara mult mai draga lui si stapanului sau, ilici, dar UE n-are la conducere niste neica-nimeni pentru a permite asa ceva. Semnalele care ar trebui sa-i dea de gandit sunt clare: politica macro-economica a Romaniei nu se poate schimba. Punct. Fiecare element al mecanismului este atat de bine structurat si legat de celelalte, incat e practic imposibil de clintit fara ca intreg esafodajul sa nu se naruie in ritm galopant.
Ponta nu e un individ puternic, ci un bulevardier vremelnic ajuns intr-o functie de conducere importanta. Doar ca Guvernul nu e psd – partidul. Acolo conduc altii, lui ramanandu-i sa faca pe trompeta pe la tele-vizuinile aservite. La Guvern insa, hotararile ii revin exclusiv aproape, chiar daca in umbra vor sta ba ilici sau Nastase, ba Felix sau Vantu. In contabilitatea generala el le va deconta. Cu toata aparenta armonie din „cartelul rosu”, realitatea lor e complet dizarmonica. E greu sa oferi satisfactie tututror, dupa ani de zile in care doar si-au supt unghiile. Felix vrea mai multe posturi si sa scape de justitie. Baronii psd vor acelasi lucru. Lupta e stransa pentru ca acum psd a dat primul ministru, ceea ce a mai echilibrat raportul de forte in usl, dar cu totii stiu ca „puterea” castigata cu uriase eforturi e vremelnica. Deasupra lor vegheaza, implacabil ca destinul – Traian Basescu... 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu