Labels

abdicare abjectie absurd abuz africa ahile alegatori alegeri apocalipsa arafat arma arta asistati aur avram iancu basarabia base batalie biserica bland bolsevici brad bucium cabinet cacarau calomnie caporal caragiale cartago ccr chisinau civilizatie comunist comunisti condamnare conspiratie constantinescu copii cosbuc credinta crestinism crime damasc dans demisie derbedei dictatura didona dreapta drept DW ecologisti economie educatie egipt eminescu energie eroi europa evaziune evreu farmece fascist fascisti felix foame folclor frauda fular Gargamel geniu geopolitica goagal goga grecia guvern haz hiram homer hotie hutuli iarna ilegalitati ilici imbecil incompatibil incredere independenţa inflatie innot investitori istorie înnot joc justitie lege liberali limba luminita amarie magie malina manipulare martisor melancolic mickey mouse micul che minciuna mineriada minte miscarea populara morala moscova MRU nastase nationalism nirvana non combat obiceiuri p pacalici parlament patriot pedeapsa penal persia perversiuni pictura pistol plagiat plagiator poezie politie ponta popular pornografie povesti presa preversiuni primar principate printese promiscuitate propaganda prost psd putin rambursare tva recesiune referendum regele mihai religie revolutie ritual romani romania rosia montana rusi rusia ruteni saracie savoare secaturi sex sfant sindicat social sov srr standford stanga stat de drept stea strousberg stroussberg STS talent tariceanu teatru tele-vizuina teroare tezaur tigani tigari tradare traditie transilvania tunisia turism tutun tvr unguri unire unpr usl vanghelie vantu vis vot woloch

25 nov. 2011

Primarul Bradului - candidat la... Codul Penal

A venit frigul, au inceput si targuielile legate de caldura. Asta se intampla si la Brad. « Primarele » psd Florin Cazacu a administrat defectuos fondurile primariei si cand a venit iarna s-a trezit ca nu are bani pentru incalzire. Asta nu ma mira pentru ca este un must : comunistii nu sunt in stare sa administreze o comunitate, mare sau mica. Acum se vede in situatia de a cere guvernului fonduri pentru incalzirea apartamentelor orasului. Pana aici, nimic nou… Atat stiu pesedistii sa faca – atat fac. Fonduri europene pentru dezvoltarea unei retele proprii de incalzire ? Nici vorba ! Din fondurile europene nu pot fura, asadar nu le cer ; nu e singurul care nu apeleaza la fondurile comunitare… MazaRica Venturiano este un alt exemplu, nu singurul.

Dar unde era primarele cand Muzeul Aurului era lasat de izbeliste ? Ce a facut pesedistul pentru a introduce Bradul in circuitul turistic cu acest obiectiv unic in lume ? Nimic. De ce nu a facut greva foamei cand a vazut ca nu sunt solutii pentru ca Muzeul sa fie cunoscut la nivel mondial ? A apelat el la guvern pentru a rezolva situatia acestui obiectiv ? A facut vreun demers pentru inregistrarea si evaluarea exponatelor cu o valoare estimata exceptionala ? NU. A luat aceste exponate si le-a depus la trezoreria municipiului Brad, fara o paza calificata si fara a fi asigurate. Vorbim aici despre 1500 de exponate din aur nativ, din care deja au disparut trei dupa depozitarea lor la trezorerie. Orasul moare incet, dar sigur. Din cauza lipsei locurilor de munca oamenii pleaca aiurea, cei ramasi incercand sa supravietuiasca. Ce face acest primar care se dovedeste dezinteresat de soarta orasului ? Greva foamei ? Da, o face pentru a-i prosti pe locuitori si ei sa-i mai dea un mandat in care sa nu faca nimic pentru oras. Atitudinea lui indiferenta fata de Brad, locuitorii lui si fata de un bun national care este Muzeul Aurului din Brad este incalificabila. Ar trebui nu votat, ci judecat si condamnat pentru ca faptele lui sunt sanctionate si de legile privind autoritatile locale, dar si de Codul Penal.

Desen original: Roberto Geabot

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu