15 dec. 2011

Mineriada pe Justitie

De ce Romania nu e Franta si nici nu va fi ? E simplu : in aceeasi zi s-au dat doua sentinte, una de condamnare, alta de achitare. In Franta, J. Chirac a fost condamnat la 3 ani cu suspendare dupa un proces ce a durat cateva luni, in Romania – Nastase, dupa 5 ani de tergiversari si de cumparari de martori este declarat nevinovat de catre ICCJ.
Cum era de asteptat, cei care au insistat ca fostul prim ministru sa fie judecat, recte UE (« recte » nu are legatura cu placerile bulaneilor psd…), azi incep sa vocifereze prin intermediul presei cu adevarat libere. Reuters, Transparency Int’l incep sa inteleaga incapatanarea cu care Olanda se opune intrarii Romaniei in spatiul Schengen, ca si conditionalitatile la care tara noastra a fost supusa in materie de justitie.
Am asistat azi, arc peste timp, la o alta mineriada, cea de la ICCJ. Mineriadele lui ilici au departat Romania de Comunitatea Europena si au lasat-o prada lupilor psd-kgb… « Mineriada » lui Nastase in cardasie cu purcica moscovita plaseaza acum o tara intreaga sub semnul mirarii, daca nu si sub cel al intrebarii. Judecatoarele (doua dintre ele sunt binecunoscute pentru « faptele lor de arme ») au calcat in picioare tot probatoriul si l-au declarat nevinovat pe prietenul lui Haysam, cel anterior eliberat de una din ele ; ce a facut Haysam ulterior se stie prea bine. Tupeul comunistilor se dovedeste inca o data fara margini, cinic chiar si reclama « prigoana politica ». Sunt curios ce vom auzi de maine incolo dinspre Bruxelles…

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu