21 sept. 2012

Proşti vs. Deştepţi


Un banc ceauşist spunea că miliţianul când merge la culcare pune pe noptieră un pahar gol şi unul plin. Dintr-unul bea dacă îi e sete, din celălalt dacă nu-i e sete. Cam în situaţia asta se afla electoratul roman fata cu sondajele măsluite. Şi pentru că trebuie să poarte un nume, electoratul s-a împărţit în prosti şi deştepţi, fără vreo legătură cu opţiunea politică. În fata urnei, alegătorul nu mai e susţinător al unor idei sau al unor partide, ci este un votant care uneori pune ştampila chiar împotriva convingerilor sale, dacă există un (spre exemplu) VanGhelie care să-i cumpere votul pe un pol de parale.

Să vedem aşadar de unde vine această împărţire... Avem un electorat cu educaţie medie şi peste medie care înţelege situaţia ţării şi necesităţile ei obiective pentru o mai corectă şi rapidă integrare europeană. Este un electorat de centru-dreapta şi până la dreapta, pe de o parte şi mai este o altă parte a aceluias segment electoral – nemulţumiţii de guvernările banditeşti psd, pnl şi usl. Fundamental, acest segment este caracterizat prin capacitatea de a sintetiza informaţia şi de a gândi soluţii politice şi/sau economice viabile, soluţii caracteristice unei economii de piaţă.

Acestei categorii i se opune, uneori cu o oribilă vehementa pe alocuri dementa – un electorat de stânga, socialisti-extremisti şi comunisti-bolsevici. Ei sunt susţinătorii fanteziei numită egalitate şi ai conceptului marxist conform căruia toată lumea trebuie să câştige aproximativ la fel, fără să conteze că unii muncesc şi alţii doar fac galerie primilor. Alegătorii de stânga sunt cei cu mâna întinsă la pomenile unui guvern preferabil comunist, sunt cei care vorbesc despre muncă, dar se feresc să o atingă şi sunt cei care, azi şi ieri urlau "noi nu ne vindem tara", fără ca aceste cuvinte simple să fie pe deplin înţelese.

În sondajele comuniste, partidele de la guvernare, partide-gasti generatoare de scandaluri uriaşe pe plan mondial şi incapabile de măsuri economice concrete stau aproape netulburate cu aproape aceleaşi procente că în urmă cu nişte luni. Aceste sondaje vor să ne facă să credem că plagiatul ordinar al uni premier mincinos, plagiat de-acum cunoscut peste tot în lume a trecut neobservat în fata electoratului. Acelaşi lucru ar trebui să credem şi când vine vorba despre falsurile comise de către plagiatori sau uzurpatori cu funcţii importante în partidele ce compun cartelul roşu. Iată, deja nimeni nu mai vorbeşte despre masteratul inexistent al lui Ponta, cel de la Catania... Nici despre studiile neefectuate ale unui Mang, Kalinka Dumitrescu sau alţii de teapa lor nu se face prea multă vorbire. Iată, din urmă vine tare în gaşca infractorilor fără de studii micul Sova, prietena premierului. Nu contează nimic pentru ei, iar miştocăreala bulevardiera este singura soluţie la care ei pot apela.

Aşadar, chiar dacă bolşevicii s-au remarcat prin scandaluri incredibile, prin acea de neimaginat lovitura de stat eşuată lamentabil şi prin promisiuni integral neonorate, în sondaje ei trebuie să rămână de neclintit sau, dacă tot e să coboare, atunci asta e musai să se întâmple simbolic. Din cele de până acum, electoratul acesta de stânga n-are nici o problemă ca şi din banii lor a fost plătit un referendum inutil, ce avea ca scop acapararea puterii totale prin fals şi fraudă. Nu pare să deranjeze risipă de cca. 23 milioane de euro, bani aruncaţi doar pentru că aşa a vrut turnătorul Felix şi aşa a pus în practică mincinosul mincinoşilor – Ponta.

Revenind la împărţirea alegătorilor, paharul gol este, fără dubiu, electoratul de stânga comunist şi/sau bolşevic. Ei sunt proştii care la referendum au putut să voteze pentru demiterea Preşedintelui. Dacă e să facem un experiment, aş lua la întâmplare câţiva uslaşi cu studiile terminate şi i-aş întreba doar două lucruri: care este încălcarea gravă de Constituţie pentru care Traian Băsescu ar fi trebuit demis şi, a doua – ruşii, stăpânii usl sunt mai democraţi de-i iubesc atâta indirect? Că tot veni vorba despre ruşi (că despre prosti deja era vorba), sunt curios să vedem cam câte ruble are în coama leul românesc de la Oltchim.

Orbirea romanilor e o boală veche... N-au văzut că ruşii dau ordine pe faţă şi prin presa liderilor usl, motiv pentru care tot ei îşi imaginează că sunt anticomunişti. Nu văd că DDD este un cinic paravan al intereselor mafiote, dar îl urcă pe piedestalul pe care nici n-are loc de câţi bani a făcut spălându-i pe-ai altora. "Vedeta" ultimei perioade este, fără dubiu, Dan Diaconescu, cel care dă bătrânilor excursii în, să zicem Israel, excursii plătite de o mare firma de mezeluri cu 1600 euro de persoană, deşi pe piaţa una costa de trei ori mai puţin. Ca tacâmul să fie complet, bătrânii câştigători de excursii mai primesc şi 500 euro bani de buzunar (aici e şi o istorie hazoasa; câştigătorii primeau banii, dar la avion nu se mai prezentau pentru voiajul în Israel, motiv pentru care "filantropii" au decis să le înmâneze banii în avion). Desigur, voiajele în Ţara Sfântă n-au nici o legătură cu proprietarul satelitului spre care emit tele-vizuinile "mogulasului", tot aşa cum n-are legătura nici cu afacerile imobiliare ale acestuia în România. Desigur, mai există un Ghiţă (că mai frumos nu ştiu să-i spun) care cumpără tele-vizuini, dar e şi prieten cu un mincinos notoriu şi, prin ricoşeu sau nu – sluga preaplecată a ruşilor. Complicate sunt căile Domnului, dar şi mai complicate par a fi cele urmate de banii autohtoni sau nu; iată o afacere mai bună ca un cazinou...

1 comentarii: