16 apr. 2020

Cinci săptămâni luaţi în balon



   Cu largul concurs al „opozanţilor” psd, aripa liberală a Partidului îşi continuă dictatura de mucava. Aşadar, ne aşteaptă încă patru săptămâni de izolare... Totuşi, să vedem ce rezolvă această izolare, ca să înţelegem raţiunile pentru care ea este impusă, deşi duce la decesul economiei.

Prima tara izolaţionista a fost Italia, efectele izolării fiind zero. Dar la noi? După patru săptămâni, numărul îmbolnăvirilor declarate creşte, şi la fel contabilitatea mortuară. Şi ce face dictatura, ce face Ministerul Sănătăţii, în timp ce noi suntem la izolare? Care sunt operaţiunile militare şi medicale, pe frontul luptei cu „virusul ucigaş” care n-a omorât pe nimeni? Măşti, combinezoane, amenzi... Atât! Şi pentru atâta „stat acasă!”? Pentru atât ni s-au luat majoritatea drepturilor fundamentale? Suntem într-o piesă proastă şi încă nu ne dăm seama.

Lumea medicală accepta că virusul gripei asiatice, covidul, există acolo de zeci de ani, atât în China şi Rusia, cât şi în Japonia, Coreea şi Vietnam. În toată această perioadă, deloc scurtă, virusul a rămas în Asia, în fiecare an primind câte un indicativ numeric, cel de acum fiind Covid19, pentru că sezonul a început anul trecut. Aşa cum era de aşteptat, virusul a stat bine în Asia, pentru că el recunoaşte ADN-ul sau/şi ARN-ul rasei galbene. Un caucazian sau un negru nu ar fi recunoscut, iar vizitatori în perioadele de epidemie, au primit toate aceste ţări, fără ca ei să fie afectaţi. Pe de altă parte, China, Rusia şi Japonia au pe piaţa medicamente anti-coronavirus, Arbidol – primele şi Favipiravir – ultima. Ca urmare, cu atât mai puţin putea fi posibil că virusul să „evadeze” de pe continent.

„Covidul e un virus ucigaş, cu un grad de propagare fără seamăn”, spun politrucii romani, susţinuţi de medici aserviţi. Cu toate astea, morţile raportate la noi au avut cu totul alte cauze, multe raportări fiind făcute după moartea pacienţilor. Virulenta sa, atacul ucigaş asupra plămânilor etc. nu sunt prezente la niciunul dintre cei decedaţi de cancer, infarct, diabet morbid, hemoragii etc. Cu toate astea, preşul cotrocenian repetă obsesiv „staţi acasă”, deşi măsură nu a produs efecte nicăieri pe mapamond.

La jumătatea lui decembrie 2019, era gata bugetul pentru 2020, în el fiind prezenţa o bizarerie financiară şi nu numai: guvernul Organ, lua de la Sănătate, aceeaşi sumă pe care o adăugă Armatei. Toată lumea s-a mirat, ştiut fiind că Sănătatea era deja în mare suferinţă, din spitale lipsind chiar necesarul elementar. Guvernul Organ a făcut o greşeală gravă, descalificanta sau el a premeditat criminal ceea ce azi ne ţine izolaţi? Cei mai scrupuloşi vor motiva diverse raţiuni ce ar putea sta la baza deciziei şi ar putea chiar să aibă dreptate sau măcar să sădească o controversă, dacă nu ar fi existat şi altceva...

În 26 februarie, Klaus Plavannis convoacă de urgenţă CSAT. După şedinţă, a ieşit să spună populaţiei că „nu avem niciun caz de coronavirus, repet, niciun caz de coronavirus”, dar că este teribil de „îngrijorat” şi alte bălării, care au determinat populaţia să ia cu asalt magazinele alimentare. Câteva zile mai târziu şi cu puţin timp înainte de a declara starea de urgenţă, preşul şi-a anunţat intenţia declarării stării de urgenţă, urmată de o nouă invazie a magazinelor. Am spus atunci că suntem în faţa a două tentative reuşite de a sădi panică. Foarte repede, pe 16 martie, declaraţia prezidenţială şi decretul semnat fac referire la „hotărârea nr.30/2020, care a decis instituirea stării de urgenţă”. Astfel, înţelegem că nu doar guvernul a tăiat de la Sănătate, dând acei bani la Apărare, ci şi preşul şi decidenţii CSAT au hotărât să existe o stare de urgenţă, în absenţa forţei majore care s-o impună. Într-un cuvânt – premeditare!

Întrebări covidiene? O grămadă... Răspunsuri? Deloc. Cu toate astea, voi pune acele întrebări, chiar dacă ele rămân retorice. De ce avem stare de urgenţă instalată când erau raportate 300 de infectaţi, când aveam, în acelaşi moment, peste 2100 de cazuri de gripă? Aceeaşi gripă care anul trecut a produs 187 de morţi chiar de gripă, nu cum sunt cei „covidieni”. De ce sunt „un pericol mortal” cei 7000 de „infectaţi”, dar nu şi cei 57.000 de pacienţi cu gripă şi alte infecţii respiratorii severe, aşa cum reiese din ultimul raport al Ministerului Sănătăţii? Să spunem şi ca un alt raport referitor la gripă şi afecţiunile similare, nu a mai fost publicat după 16 martie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu