23 nov. 2012

Mr. Columbeanu cel rozaliu – scenarist şi regizor


Presa romana, naivă sau colaboraţionista (poate amândouă) a explodat la un moment dat cu o noutate excepţională: Monicaca fosta Columbeanu l-a părăsit pe piticul miliardar de carton pt a ajunge "în cele mai selecte" medii din SUA, alături de un chinezel fără nume; sau nu ştiu cineva să fi spus cum îl cheamă, nici măcar Monicaca. Fireşte, presa a relatat că respectivul chinezel e putred de bogat şi are o companie prospera ce face parte dintr-o multinaţională (tot nenumita) al cărui patron e tatăl chinezelului. Realitatea este un pic diferită (sau mai mult)...

Băutură energizantă pe bază de ginseng şi numită "Mr.Pink" aparţine unui srl american, KING'S INTERNAŢIONAL INVESTMENT GROUP, societate (repet, cu răspundere limitată) înregistrată pe 29.11.2010. Brandul "Mr.Pink", la rândul lui a fost înregistrat pe 2.03.2011, dar anumite probleme l-au făcut să fie corect înregistrat şi publicat abia în ian. 2012. Firma înregistrată ca fiind "Domestic Limited-Liability Company" mai vinde şi alte produse la fel de celebre în lume, printre care aditivi petrolieri (apropo, şi eu vând aşa ceva, aşa că persoanele interesate mă pot contacta), tutun şi haine. "Mr. Pink" este un ceai de ginseng acidulat sau nu, dar îmi este imposibil să cred că o marcă nouă pe o piaţă ca aceea a SUA ar putea aduce în mai puţin de un an cele 5 milioane de dolari cu care chinezelul să-i cumpere Monicutei apartament. Povestea e ţesută cu aţă albă şi mă întreb dacă ea n-a fost cumva elaborată chiar de către... Virginel Columbeanu.

Îmi amintesc cum se lauda Virginel că dreptul de viză, de şedere şi de muncă pentru Monicaca nu pot fi refuzate de SUA. Dacă ginsengul e maniera columbenista de a direcţiona nişte bani din România în SUA sub forma unei afaceri de familie, atunci lucrurile pot să degenereze. Dacă firma îi aparţine lui Virginel, evident că nimeni în SUA nu va comentă apropo de şederea "divei" (eu i-aş fi zis curvă, dar cică nu mai e...). Să ne amintim că înainte de „divorţul secolului”, cei doi au fost împreună în SUA. De acolo s-a întors doar Columbeanu, iar când starleta a venit în ţară, divorţul era deja „copt”. După zicala „nu pleacă un câine de la măcelărie”, a părut stranie decizia fostei corvete de a divorţa, aşa cum tot straniu a fost şi anunţul că şi-a găsit brusc un miliardar tânăr şi burlac ce tocmai o aştepta, altfel rămânea neînsurat.

Numele chinezelului a fost o problemă. Întrebata fiind, Monicaca l-a botezat ad-hoc Pink (sau poate Ping, că n-a fost limpede). Imediat a ieşit la iveală ca fiind Mr.Pink, la fel de misterios ca şi divorţul columbenist. Povestea a căpătat şi alte nuanţe, iar presa a relatat că l-ar chema de fapt Lhama şi că ar fi tibetan(!). Bine că nu l-au făcut rudă cu Dalai Lama... De fapt, acest srl american a înregistrat două mărci, una de băuturi răcoritoare şi alta de haine, Lhama. Fireşte, mărcile sunt atât de cunoscute încât nici nu se produc şi nici nu le găseşti măcar să se vorbească despre ele, dar asta e altă poveste.

Nu a socotit rău micul Virginel... Nu e deloc greu să faci poze unui chinez în America, tot aşa cum nu e  greu să găseşti un alt chinez care să-i aducă flori starletei, luând-o, chipurile, prin surprindere. Scenariile nu sunt pentru toată lumea, zic eu. Doar cei dotaţi ar trebui să se ocupe de ele, dar printre ei nu se numără şi Columbeanu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu