18 iun. 2011

Toti suntem egali, dar uslasii sunt mai egali ca noi.

Curtea Constitutionala ne arata ca egalitatea in fata legii nu exista in Romania ; nu exista si e neconstitutional sa o facem sa apara. Tot Curtea ne spune ca parlamentarul este deasupra legii, in timp ce noi, fraierii, suntem supusi ei. Asa se face ca in timpul domniei tovarasilor au aparut miliardarii rosii. Traficul de influenta, dorinta apriga a comunistilor de a se permanentiza la conducere, dar si hotiile la scara nationala, toate astea au fost generate de o Constitutie nascuta bolnava. Nu-i mai putin adevarat ca ea a fost comandata asa « parintelui constitutional », adica articolele sa fie de asa maniera formulate incat « ei » sa le poata folosi dupa voie si nevoie. Articolul X zice intr-un fel, dar articolul Y zice invers. Rezultatul ? Parlamentarul are doar drepturi (ca de obligatii….), iar noi, restul… El are dreptul sa minta si sa calomnieze, are dreptul sa se foloseasca de interpusi pentru a jefui economia, unii au chiar si dreptul sa vanda tara rusilor.


Am vazut la tv un individ, parlamentar pnl, care incasase de la o banca 1,5 milioane euro intr-un an doar dividende. Cum a ajuns el la acest nivel de bunastare… asta e prezumat licit, asa ca demonstreaza daca poti ca numai o anumita pozitie politica ii putea conferi acest privilegiu. Pentru asta l-au trimis acolo alegatorii lui ? Ca sa-si vanda votul, mandatul si sufletul diavolului rosu ? Nu. Are el imunitate ? Are. Are el dreptul sa devina peste noapte nepermis de bogat in raport cu capacitatea lui manageriala ? Are. De ce ? Constitutia lui ili©escu ii da drepturile astea.

Presedintele Basescu a propus modificari ale Constitutiei pentru ca nimeni sa nu fie mai presus de lege, pentru ca toti sa raspunda in mod egal. Iata, Curtea Constitutionala nu vrea deloc acelasi lucru. Din acest motiv, unele articole incalca drepturile fundamentale ale parlamentarului politicianist (ca drepturile mele nu sunt deloc lezate), iar Curtea detesta asta. Deci nu vorbeste despre drepturile fundamentale ale omului, ci despre cele ale parlamentarului. Propun sa bagam in Constitutie tot nomenclatorul de ocupatii si sa se dea drepturi diferentiate in functie de specific ; dar atunci n-ar mai fi o constitutie, ci o alta bataie de joc.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu